Barnehager:

Lesestunder til barnehager i Steinkjer

Alle barnehager i Steinkjer er velkomne til lesestunder på biblioteket.

Vårens plan for lesestunder finner du her.
For påmelding, send en epost til kristin.sundal@steinkjer.kommune.no med ønsket dato og tidspunkt.

Besøk

Ta med barna på biblioteket! Kom gjerne innom når som helst, for å se i og låne bøker, spille spill og tegne. Det er ikke nødvendig å gjøre avtale på forhånd.
 

Skoler:

Klassebesøk på biblioteket

Ønsker skoler et formidlingsopplegg kan dere komme på besøk, men dato og tidspunkt må avtales på forhånd. 
Vi kan tilby et opplegg som er tilpasset i forhold til hvilket klassetrinn elevene befinner seg på, og hvilke ønsker den enkelte lærer har i forhold til besøket. Bestill time her.

Vil dere komme på biblioteket uten formidlingsopplegg, er dere velkommen i bibliotekets åpningstid, men det er ønskelig at dere varsler oss om tidspunkt og hvor mange som kommer per epost til biblioteket@steinkjer.kommune.no.  

Vi ber om at lærere minner elevene om å ta med seg lånekort. Elever som ikke allerede har kan få lånekort ved bibliotekbesøk, men da må foresatte registrere barnet som låner før besøket. Ved manglende lånekort vil vi låne ut på lærerens skolekort, dersom lærer godtar dette.
 

Bokkasser og klassesett

Bestilling av bokkasser - vi plukker et bredt utvalg bøker som passer for årstrinnet. Les om bokkasseordningen her.

Klassesett bestiller du fra fylkesbiblioteket. Les mer om tilbudet og bestill her.

Utlån av micro:bit-klassesett. Les mer om tilbudet her.
 

Andre tilbud

Lånekort til førstegangslånere (låneregistrering kan gjøres her. Skjema må fylles ut av foresatte i forkant av besøket).

Opplæring i å finne fram på biblioteket.

Diverse arrangement - mange arrangement har barn i grunnskolealder som målgruppe. Biblioteket formidler spesielt slike arrangement til skolene.

Besøk på skolen. Vi kommer gjerne til skolen for å tipse om bøker, både i klassen og på foreldremøter. Kontakt kristin.sundal@steinkjer.kommune.no for å avtale dette.
  

Bærekraftsbiblioteket

Med bakgrunn i bærekraftsmålene har FN utarbeidet bærekraftsbiblioteket som gir barn en litterær tilnærming til de 17 bærekraftsmålene. Gjennom et ferdig utviklet opplegg tilpasset barn i alderen 6-12 år blir bærekraftsmålene mer tilgjengelig, og er utmerket som undervisningsmateriale i det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling. Les mer om bærekraftsbiblioteket her, og kontakt biblioteket dersom du ønsker å låne bøker til et slikt opplegg.