Gruppebesøk for skoler og barnehager

Ønsker skoler eller barnehager et formidlingsopplegg kan dere komme på gruppebesøk, men dato og tidspunkt må avtales på forhånd. Bestill time her.

Vil dere komme på biblioteket uten formidlingsopplegg, er dere velkommen i bibliotekets åpningstid, men det er ønskelig at dere varsler oss om tidspunkt på forhånd per epost til biblioteket@steinkjer.kommune.no.  

Vi ber om at lærere minner elevene på at alle som skal låne bøker ved besøket må ha med seg lånekort. Ved manglende lånekort vil vi låne ut på lærerens skolekort.

 

 

Lesestunder til barnehager i Steinkjer

Alle barnehager i Steinkjer er velkomne til lesestunder på biblioteket.

Høstens plan for lesestunder finner du her.

 

Vi kan tilby skolene i Steinkjer:

Lånekort til førstegangslånere (låneregistrering kan gjøres her. Dette må gjøres i forkant av besøket).

Opplæring i å finne fram på biblioteket.

Gruppebesøk på biblioteket. Vi kan tilby et opplegg som er tilpasset i forhold til hvilket klassetrinn elevene befinner seg på, og hvilke ønsker den enkelte lærer har i forhold til besøket. Ved lån må alle ha med seg lånekort! Bestill time her.

Bestilling av bokkasser - vi plukker et bredt utvalg bøker som passer for årstrinnet. Les om bokkasseordningen her.

Utlån av klassesett (Må bestilles fra fylkesbiblioteket).

Utlån av microbit-klassesett. Les mer om tilbudet her.

Diverse arrangement - mange arrangement har barn i grunnskolealder som målgruppe. Biblioteket formidler spesielt slike arrangement til skolene.

bokkasse.JPG

Lunsjbokprat for barn og ungdom på avdeling Malm

Avdeling Malm har satt i gang et formidlingstiltak som er rettet mot barn og ungdom.

  • Målet med tiltaket er presentasjon av nye og andre spennende bøker til målgruppa
  • Opplegget er tenkt å gjennomføre i mindre grupper på ca. 8 stk. fordelt etter alder barnetrinnet, mellomtrinnet og ungdomstrinnet
  • Formidlingsvarighet ca. 15-20 minutter
  • Det er mulighet å låne bøker etter lunsjbokpraten for de som ønsker det
  • Meld din interesse til dalia.maria.bronstad@steinkjer.kommune.no så skreddersyr vi opplegget etter dine ønsker og behov og vi finner et passende tidspunkt

Håper at dette høres spennende ut og er matnyttig for deg!

 

Bærekraftsbiblioteket

Med bakgrunn i bærekraftsmålene har FN utarbeidet bærekraftsbiblioteket som gir barn en litterær tilnærming til de 17 bærekraftsmålene. Gjennom et ferdig utviklet opplegg tilpasset barn i alderen 6-12 år blir bærekraftsmålene mer tilgjengelig, og er utmerket som undervisningsmateriale i det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling. Les mer om bærekraftsbiblioteket her, og kontakt biblioteket dersom du ønsker å låne bøker til et slikt opplegg.