På Steinkjer bibliotek får du hjelp til å bruke data og internett. På biblioteket får du digital veiledning i hele åpningstiden. Du kan få hjelp til tjenester som kopi, print, og skann av dokumenter. Noen problemer kan ta lenger tid å løse, for disse kan du avtale tid til digihjelp for en-til-en veiledning.

Hvis det er noe vi ikke kan veilede deg i, vil vi hjelpe deg å finne noen andre du kan kontakte. 

Mye av det vi hjelper til med inneholder ofte sensitive opplysninger. Alle Steinkjers bibliotekansatte har taushetsplikt.

digihjelpen.png

Digihjelp

Vi tilbyr gratis en-til-en veiledning i digitale verktøy og nettbaserte tjenester. Trenger du hjelp til bruk av nettjenester, mobil, nettbrett eller data kan du bestille en time med veiledning. Timene vil i hovedsak være på tirsdager eller torsdager kl.13 - 14 på hovedbiblioteket.

Ta kontakt med hovedbiblioteket for å bestille en time.

Bestilling på tlf. 40 40 23 30 eller epost biblioteket@steinkjer.kommune.no. Du kan også komme innom for å avtale tid.

Veiledningen vil ta hensyn til gjeldende smitteverntiltak, og biblioteket har anskaffet tilpasset utstyr for å holde avstand under timen. Utstyret vil gjøre at veiledningen kan gjennomføres trygt med tanke på smittevern. 

Trenger du datahjelp men ikke har mulighet til å komme på biblioteket for veiledning, kan vi veilede over telefon. Veilederen kan be deg laste ned TeamViewer, et program som gir veilederen midlertidig tilgang til din PC/MAC. Da kan veilederen se din dataskjerm og vil lettere kunne veilede deg. 

Last ned Teamviewer her.

Nyttige lenker

Seniornett Seniornett Norge er en frivillig medlemsorganisasjon, og jobber for å inkludere seniorene i den digitale hverdagen.
Trondheim bibliotek Trondheim bibliotek tilbyr datakurs.
Digidel Digidel tilbyr kurspakker spesielt for de som driver opplæring i digitale ferdigheter.
Digital ordliste fra Telenor Telenor har samlet en liste med digitale ord og uttrykk med forklaringer. 
Digitaltesten fra Kompetanse Norge Digitaltesten gir deg en pekepinn på hva du er god til og hva du trenger å øve mer på.
NAV Her finner du veiledninger i hvordan man bruker NAVs digitale tjenester. 
Digipost Les om hvordan du bruker digital postkasse.
Nettvett Her finner du informasjon, råd og veiledninger om sikrere bruk av Internett.
Sikker netthandel 12 tips til sikker handel på nett.