Bestill klassesett her

 

Hva er Micro:bit?

Micro:bit (BBC micro:bit) er en datamaskin i lommeformat som man kan programmere, tilpasse og kontrollere for å sette digitale ideer, spill og programmer ut i livet.

Selve datamaskinen er et kretskort på 4x5cm og er veldig enkel å bruke. Den støtter bluetooth, og alt på Micro:bit kan programmeres. Det inkluderer LED-lysene, knapper, input/output, akselerometer, mangetometer og mer. Man kan lage alt fra enkle spill og animasjoner til rullerende historier. Micro:bit kan programmeres til å styre motorer, lys, høyttalere, og spesialtilpassede roboter.

Micro:bit kodes ved hjelp av et visuelt og intuitivt webverktøy på PC og programmet overføres fra til Micro:bit via USB-tilkobling (enkleste løsning). Det er også mulig å bruke nettbrett/mobiltelefon til programmering, med Bluetooth til overføring (kan være ustabilt).

Microsoft Makecode

Programmeringsverktøyet, prosjektbibliotek, øvelser og tips. Her skrives og testes koden før den lastes opp på en Micro:bit. https://makecode.microbit.org/

SUPER:BIT

Vitensenterforeningen og NRK har laget Super:bit – et Microbit-opplegg for elever i 6. klasse. Dette tilbudet gikk i skoleårene 19/20 og 20/21. På nettsiden finnes oppgaver, informasjon og tips. https://www.vitensenter.no/superbit/

Mer info, øvelser og tips finner du på microbit.org eller på archive.microbit.org/no/ (norsk)