Vi tilbyr billedbøker, skjønnlitteratur og fagbøker innenfor ulike kategorier. Skjønnlitteraturen for barn og ungdom er delt opp etter 1.-4. klasse, 5.-7. klasse, og ungdom. Du finner tegneserier (inkludert manga) i ungdomsavdelingen. Vi har også lydbøker og filmer på DVD og Blu-Ray for barn og ungdom. 

Ønsker du å slappe av har vi sjakk, ulike brettspill, og Playstation 4 til bruk på hovedbiblioteket. På grunn av situasjonen med COVID-19 er det ikke mulig å bruke dette inntil videre.

 

Lesestund

På grunn av situasjonen med COVID-19 blir lesestundene våre forbeholdt barnehagene, inntil videre.

Vårens plan for lesestunder finner du her.

 

Folkeverksted

Liker du å være kreativ? Folkeverkstedet er et gratis drop-in-tilbud til ungdom mellom 13 og 19 år. I verkstedet finner du symaskiner, vinylkutter, 3D-printer og scrappe-utstyr. Enten du har noe du vil reparere, eller du vil skape noe helt nytt, kan du komme til folkeverkstedet. Her er alt mulig, og kun fantasien setter grensene! Om du ikke kan å bruke verktøyene på forhånd, har vi frivillige som hjelper deg. 

For de som vil sy eller trykke på tøy oppfordrer vi til å ta med stoffet/klærne du vil bruke til dette selv. Biblioteket har et lite lager med stoff og tøy, og tar gjerne imot små donasjoner hvis du har noe til overs. NB! Tøyet må være rent og pent. 

Folkeverkstedet er åpent hver mandag kl. 16-19. På grunn av situasjonen med COVID-19 begrenset med plasser, så her gjelder først til mølla-prinsippet!

 

Lesetips for barn og ungdom

Bøker som passer til gutter 9-13 år

bøker til gutter 9-13 år.png

 

Fantasy for ungdom

fantasy for ungdom.png

 

Lesetips for moden ungdom

Design uten navn (5)

 

På biblioteket kan du finne brosjyrer med boktips for lesestarteren og for de mer lesekyndige. 

to.JPGinni.JPG