Bok til alle-bibliotek

Steinkjer bibliotek er ”bok til alle-bibliotek” som har undertegnet samarbeidsavtale med organisasjonen ”Leser søker bok”  

 

 Leser søker bok: http://www.lesersoekerbok.no/

Tilrettelagte bøker

Biblioteket har egen avdeling med tilrettelagte bøker til grupper av barn og voksne som av ulike grunner har reduserte leseferdigheter. Noen bøker har enkel tekst for uvante lesere, folk med dysleksi, konsentrasjonsvansker eller annet morsmål. Noen bøker har enkelt innhold for mennesker med utviklingshemming. Tilrettelagte lydbøker, storskriftbøker, punktskrift, følebilder, punktskrift og tegnspråk hører også til i samlingen.

Leseombud

Biblioteket har et nettverk av leseombud for de som ikke kan lese selv. Leseombudene skal gi litterære opplevelser og vanlig informasjon til de som ikke leser selv. Alle som registrerer seg som leseombud vil motta nyhetsbrevet ”Bok til alle” som inneholder tips, historier fra andre leseombud og nyheter om egnede bøker.

Hvem kan være leseombud?

De som har lyst til å lese høyt for andre og er gode lesere kan bli leseombud.

Aktivitører og andre kan være leseombud på sin arbeidsplass og være leseombud i arbeidstiden. Mange, særlig ungdom med funksjonsvansker ønsker seg leseombud på fritida. Disse gruppene er velkomne til å bruke biblioteket som samlingsplass.

Leseombudene danner et nettverk som har møter på biblioteket noen ganger i året.

 

Har du lyst å bli leseombud ta kontakt med biblioteket v/ Gunn Bjelland: gunn.bjelland(at)steinkjer.kommune.no

 

Nyttige lenker

Boksøk. http://www.boksok.no   drives av ”Leser søker bok”. Bøkene har fyldig omtale og en finner informasjon om hvor bøkene kan lånes og kjøpes. Det er mulig å kombinere søk på tilretteleggingsform og forfatter/sjanger.

 

 

Klar tale. Lettlestavis. http://www.klartale.no   

 

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60