På Folkeverkstedet finner du symaskiner, vinylkutter, 3D-printer, buttonsmaskin, micro:bit, scrappeutstyr, tegne- og malesaker. Trenger du å reparere, redesigne eller skape noe helt nytt, kan du gjøre det på Folkeverkstedet! Alt er mulig, det er kun fantasien som setter grensene!

Mandager er det Folkeverkstedet for alle, og resten av uken er det Folkeverkstedet Do It Yourself. I tillegg arrangerer vi temakvelder til Folkeverkstedet for ungdom. Det er også mulig å booke hele verkstedet dersom du ønsker å holde et kurs e.l.. Ta kontakt med biblioteket for å ordne dette.

FOLKEVERKSTED 3.jpgFolkeverkstedet for alle

Folkeverkstedet for alle er åpent mellom kl. 16-19 hver mandag, og er et GRATIS drop-in-tilbud for alle som vil være kreative og skape!

Bruk av utstyr og materiell på mandager og andre temakvelder er gratis.
Vil du sy eller trykke på tøy oppfordrer vi til å ta med stoff/klær som du ønsker å bruke selv. Biblioteket har et lite lager med stoff og tøy som også er tilgjengelig (gratis).

Se vår arrangementside for hva som skjer hver mandag: https://steinkjer.folkebibl.no/arrangementer


FOLKEVERKSTED DIY.jpgFolkeverkstedet Do It Yourself

Folkeverkstedet Do It Yourself er åpent for selvbetjening hele bibliotekets åpningstid, så lenge rommet er ledig. Se når rommet er ledig her.

For tilgang til utstyret må du skrive under på en kontrakt. Aldersgrense for lån av utstyr er 18 år.
Det er ingen veiledning på Folkeverkstedet DIY og bruk av utstyr skjer på eget ansvar. 

Det er mulig å booke utstyret til bruk når rommet er ledig. Tilgjengelig for booking er 4 symaskiner, 1 overlockmaskin, 1 vinylkutter, 1 buttonsmaskin og 3 3D-printere. Ta kontakt med biblioteket for å booke tid.