Napoli vant 1-0 mot Roma i finalen i FIFA-turneringen på biblioteket i vinterferien. Familiequizen vippet samtlige lag av pinnen med spørsmål om hva det svenske ordet igelkott betyr. Og etter Guitar Hero-konkurransen krever et enstemmig guttekor i begynnende stemmeskifte å ha flere slike spilldager på biblioteket.Quiz.JPG

Helter og fletter

Støynivået nede ved spillavdelinga er kanskje i høyeste laget når en gjeng unge menn prøver å spille Guitar Hero. En av de som duellerer hysjer på de andre. Spillet krever konsentrasjon. Besøker du biblioteket i vinterferien vil du merke at det er ferietid.

I snitt har 350 personer gått inn dørene på biblioteket hver dag siden vinterferien startet. Over 50 personer var innom første lørdag i friuka for å lære av Maria Sindre-Bjelke fra Trondheim. Hun er også kjent som Flettemia, og lærte bort kunsten å flette hår.flette.JPG

Trekker til Dampsaga

Mange av dem som besøker biblioteket har skolefri og kommer innom for å spille dataspill, Playstation, WiiU og brettspill. Andre kommer for å låne bøker og DVD'er til filmkvelder med familien, og mange kombinerer turen til bassenget og på kinoen med å kikke innom Steinkjer bibliotek.

Hele Dampsagaområdet merker godt at skolene tar vinterfri. Steinkjer kino viser film både dag og kveld, og har i gjennomsnitt hatt rundt 440 kinogjengere innom hver dag. Dampsaga bad har også vært svært godt besøkt. Onsdag denne uka skal rundt 1500 ha vært innom bassenget.

gutt.JPGTolkehjelp

Guttene sitter ved siden av hverandre og  stirrer på hver sin skjerm. En av dem sliter med å få maskina til å virke. Gutten på rundt 10 år kom til Steinkjer for noen uker siden, og verken forstår eller snakker norsk ennå. En av de andre jevnaldrende rundt PC-benken fanger opp situasjonen, tolker velvillig arabisk for en litt rådlaus ansatt på biblioteket, og deler raust PCen sin når gutten han ikke kjenner fortsatt sliter med elektronikken.

For de to guttene ble kanskje vinterferien på et yrende bibliotek i Steinkjer starten på et vennskap.