BILDE-FORSIDEN[1].jpgLokallaget drives av Steinkjer bibliotek. Seniornett Norge samarbeider med biblioteket om å gi medlemmene støtte og veiledning i bruk av ny og kanskje ukjent teknologi.

Sosialt

Lokallaget i Steinkjer tilbyr kurs og veiledning, og har også som mål å være et faglig og sosialt nettverk for medlemmene. Prosjektleder Joop Cuppen i Seniornett Norge har ansvaret for lokallaga, og han peker på at den landsdekkende organisasjonen tilbyr flere kurs og medlemsfordeler. I februar holder instruktører fra Seniornett Norge kurs i bruk av nettbrett.

Hjelp å få

I følge Seniornett Norge mangler mange over 55 år grunnleggende kunnskap om bruken av digitale verktøy og bruk av data, seniornett[1].pngmobiltelefoner og nettbrett. Mellom 400 000 og 500 000 seniorer her til lands ikke nettbrukere. Det vil lokallaga i Seniornett gjøre noe med.

Kontakt biblioteket

Seniornett ble etablert i 1997 og har i dag lokallag over hele landet. Lokallaget i Steinkjer er det tredje i kommunen. Stod og Beitstad har også lokallag, og de driftes gjennom Frivilligsentralene. I Steinkjer er biblioteket knutepunkt for laget. I dag kan seniorer som ønsker veiledning i bruk av digitale verktøy som PC, nettbrett og smarttelefon få hjelp på biblioteket. Medlemmer i lokalforeninga får i tillegg tilbud om kurs, tilgang til organisasjonens database og rabatter på tjenester og utstyr. Et medlemskap koster 250 kroner i året