Boka «Kven skal arve jorda?» starter som et journalistisk prosjekt i avisa Nationen. Journalistene Astrid Sverresdotter Dypvik og Hilde Lysengen Havro har samlet artiklene til ei bok som gir kunnskap om og innsikt i et av de viktigste spørsmåla for framtida. Utgivelsen markerer også 100 årsjubileet for Nationen.kven skal.jpg

Trøndersk panel

Artiklene setter søkelys på flere sider av kampen om landbruksjorda; norsk odelsrett, dansk kapitalkrevende landbruk, norske investorer på jakt etter fruktbar landbruksjord i Romania og i Øst-Afrika, matsikkerhet under press – for å nevne noen.

Medforfatter Astrid Sverresdotter Dypvik leder debatten. Hun er kommentator og debattleder i Nationen. I panelet sitter et bredt spekter politikere fra Trøndelag, blant andre skogeier og politiker Anders Kiær, en av journalistene bak boka og lederen i Nord-Trøndelag bondelag.

Debattarena

Steinkjer bibliotek ønsker å være en arena for debatt, og arrangementet har som mål å engasjere folk til å tilegne seg kunnskap om maten og makta. Nationens artikkelserie trekker fram mange aspekter som lett gir god temperatur i et ordskifte. Publikum kan vente seg høy temperatur.

Tidspunkt: Onsdag 28. februar kl 19.00 i Steinkjer bibliotek

Arrangementet er åpent for alle og gratis. I tillegg til avisa og biblioteket er organisasjonen Oikos og Noregs mållag medarrangører.