Bokomslag: Nikoline
Kryptozoologi for begynnere / skrevet av Sylvia Douyé ; tegnet av Paola Antista ; oversatt av Agnes Aalde Heyerdahl - (Nikoline ; bok 1)

Den berømte kryptozoologen Arthur Balzar holder et eksklusivt kurs med mytiske skapninger og magi på timeplanen. Nikoline har vært så heldig å få plass på kurset, men en konkurranse om å bli Balzars assistent gjør at det ikke er så lett for elevene å komme overens. Dette er en fortelling om en verden full av utrolige skapninger, spennende opplevelser, magi og vennskap. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Bokomslag: Dragens øye
Forrådt / Charlotte Sandmæl - 150 s. - (Dragens øye ; 1)

Kha er Askealv og bor i en verden under bakken, der månen dyrkes og familiebåndene er tette. Det er en trygg og beskyttet tilværelse. Kha utmerker seg innen magi, men ulmende krefter ønsker å gjøre Khas magi til sin egen. De trygge hendene Kha tror hen er i er ikke så trygge lenger. En natt blir Kha strippet for alt hen kjenner og har, og må komme opp til overflaten for et nytt liv. I den nye virkeligheten er Kha hjelpeløs og hen blir jaget fra skanse til skanse. Men så dukker det opp hjelp fra uventet hold. En drage kommer den forlatte, sviktede og forrådet alven til unnsetning. Fantast/grafisk roman for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Spilledåsen
Velkommen til Pandoria / farger og illustrasjoner: Gijé ; tekst: Carbone ; oversettelse: Stéphanie de Miranda - 56 sider - (Spilledåsen ; 1)

Den dagen Nola fyller åtte år får hun den avdøde morens spilledåse i gave av faren sin. Når hun setter seg ned for å høre på den vakre musikken får Nola øye på en liten jente som vinker og roper om hjelp inne i kula. Før hun vet ordet av det har Nola krympet og blitt så liten at hun kommer seg gjennom nøkkelhullet til spilledåsen. Hun befinner seg plutselig i Pandoria, en vidunderlig fantasiverden full av eventyr og farer hvor selv de mest ordinære mennesker kan få fantastiske evner. Tegneserie/fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Ingenlund
Morrigans forbannelse / Jessica Townsend ; oversatt av Kirsti Vogt - 413 s. - (Ingenlund ; 1)

Det hviler en forbannelse over Morrigan Kråkh. Ikke nok med at hun får skylden for alt, så skal hun dø ved midnatt på den ellevte bursdagen sin. Men rett før klokken slår siste slag, reddes hun av Jupiter Nord. Med glefsende ulver av natt og tåke i hælene legger de ut på flukt og lander trygt i den skjulte byen Ingenlund. Jupiter har valgt Morrigan som sin aspirant og deltaker i konkurransen om en plass i Det Vunderlige Selskap. Men i motsetning til de andre kandidatene, har Morrigan ingen spesielle evner eller ferdigheter å skryte av. Ingenlund er en magisk verden ingen ønsker å forlate. Fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag: Pandoras arv
Pandoras arv / skrevet av Kara Leopard ; illustrert av Kelly & Nichole Matthews ; norsk oversettelse Ole Johan Holgernes.

Charlie, Janet og Trevor kommer i skade for å knuse en gammel krukke de finner gjemt dypt inne i skogen, og det som skulle være en helt vanlig ferie er plutselig ikke det lenger. I stedet må de fange monstrene som slapp ut av krukken og redde seg selv og familien fra livsfaren alle befinner seg i. Underveis lærer de mye om samhold og om sin egen familiehistorie. Det blir en ferie familien aldri vil glemme. Tegneserieroman for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS
 

Bokomslag: Charlie drømmevandrer
Fangene i Adnafjell / Svein Tindberg - 216 sider - (Charlie Drømmevandrer ; 1)

Charlie er en gutt som sliter, derfor søker han seg til drømmenes verden. Han er liten av vekst, håpløs i fotball og får ikke til noe som helst. Men, han er bedre enn alle andre til å drømme. Hver natt forsvinner han inn i drømmene sine og hver morgen skriver han dem ned. Etter hvert blir drømmene hans mørkere og skumlere. Charlie skjønner at han snart står overfor et farlig oppdrag. Et oppdrag der mange liv står på spill. Og hvor drømmer går over i virkelighet. Dette er en mystisk og fantasifull verden der eventyr, sagn, drømmer og virkelighet virvles sammen, og der slett ikke alt har sin naturlige forklaring. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Heksene
Heksene / Roald Dahl ; Pénélope Bagieu ; oversatt av Tor Edvin Dahl - 303 sider

Det handler om hekser. Ikke slik de er i eventyrene, men virkelige hekser som ser ut som damer. Slike hekser er nemlig svært farlige, særlig for barn. Den vesle gutten som kommer i klørne på selveste Storheksa blir forvandlet til en mus. Av bestemor har han lært det meste om hekser, ikke minst hva som kjennetegner en heks. Dermed er han bedre forberedt enn de fleste, men da han forviller seg inn på heksenes årsmøte, er slaget tapt. Hovedpersonen finner da også ut at den nye tilværelsen som mus egentlig ikke er så ille. Billedbok for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag: Aru Shah og dommedagsdansen
Aru Shah og dommedagsdansen : en Pandavaroman / Roshani Chokshi ; oversatt av Torleif Sjøgren-Erichsen - 383 s. - (Pandava ; bok 1)

Det er høstferie, men 12 år gamle Aru må som vanlig tilbringe ferien hjemme på museet sammen med støvete statuer. Da tre klassekamerater dukker opp, vil hun gjerne imponere dem med noe. Bare synd at hun i farten fryser tiden og slipper løs en eldgammel demon som har til oppgave å vekke ødeleggelsens gud. Dette er en fortelling med referanser til hindumytologi, humor og fargerike karakterer. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Hemmeligheten
Hemmeligheten / av H.L. Phoenix. - 231 sider - (Arkin, lysets vokter ; bok 1)

Den ensomme og engstelige gutten Arkin har alltid følt seg annerledes. Han er smart og veldig talentfull i tegning. For åtte måneder siden døde moren hans. Arkin savner henne masse, og tomrommet som hun etterlot seg er i ferd med å sluke ham. Det hele endres den dagen den mystiske vaktmesteren på skolen etterlater en mystisk gåte til Arkin. Idet han løser gåten åpner det seg en magisk verden. Dette er en fortelling der drømmer blir virkelige, ensomhet og savn redder liv og der den minste personen kaster den lengste skyggen. Dette er første bok i en portalfantasy-serie på fire. Tegneserie for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Utstøtt
Utstøtt / Ethan M. Aldrige ; oversatt av Tore Aurstad - 208 sider - (Utstøtt ; 1)

Ved fødselen ble Edmund og Barnet forbyttet. Edmund havnet som bytting i Verden Ovenfor. De intetanende foreldrene og storesøsteren, Alexis, vet ikke om den hemmelige alvemagien han besitter. Barnet lever blant alvene i Verden Under, der det å være menneske gjør ham til en merkverdighet i det kongelige palasset. Men da den onde trollkvinnen Hawthorne erobrer tronen, blir Barnet og Edmund gjenforent i en farlig ferd for å redde begge verdener, selv om ingen av dem føler seg hjemme i noen av disse. Dette er en fortelling om alvemagi og eventyrlige søsken. Er illustrert med fargeakvareller på hver side. Grafisk roman/fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag: Snøkattprinsen
Snøkattprinsen / tegnet og fortalt av Dina Norlund - 140 sider

Snøkatten Syv er prins og den miste i en stor søskenflokk. Snøkattene bor i en magisk verden langt borte. Der har de hersket i mange år og de har en lang rekke med stolte konger, men de har ingen krone. Ifølge legenden stjal de demoniske revene kongekronen og kastet samtidig en forbannelse over snøkattene. Da faren til Syv dør begynner de eldre brødrene hans å krangle om hvem som har rett til å bestige tronen. Det er bare Syv som våger å dra ut i verden for å lete etter den magiske kongekronen. For kun den snøkattprinsen som bærer kronen, har full makt over kongeriket. Dette er en fortelling om å være modig, gjøre seg fri fra skammen og ta et oppgjør med egne fordommer. Historien er inspirert av natur, norrøn og japansk mytologi, fantasy og fabeldyr og magi. Tegneserie for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Gulliver Blitz og mysteriet med professor Uglehus
Gulliver Blitz og mysteriet med professor Uglehus / Ragnhild Brochmann - 200 sider

Gulliver har flyttet inn i et nytt hus som er fullt av hemmeligheter og merkelige naboer. Han bestemmer seg for å finne ut mer om menneskene i huset. Topsy i etasjen over bor sammen med en liten trøffelgris, Arne er en måkeekspert som aldri går ut, og Sørgelig Trist tasser ned trappa hver dag for å sjekke postkassa si. For mange år siden bodde også Professor Uglehus her, og nå kan Gulliver nesten høre professoren hviske til ham på natta. Dette er en historie om et lunefullt og mystisk hus, en syk, men modig gutt, og en rekke helt spesielle naboer. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Fremmedsteds reisebyrå
Fremmedsteds reisebyrå / L.D. Lapinski ; oversatt av Merete Franz. - 333 sider

Alle har en, kanskje flere, hemmelig verdener inni seg hvor magi samler seg. Men man må se godt etter for å få øye på dem. Ved en tilfeldighet havner 12 år gamle Flikk Høst i Reisebyrået Fremmedsted, der hun oppdager en fantastisk hemmelighet. Bare noen skritt fra vår verden finnes det nemlig hundrevis av andre verdener. Det eneste hun trenger å gjøre er å hoppe oppi riktig koffert. Flikk får sitt livs mulighet. Hun får bli med i Det fremmedstedlige selskap, Fremmedsteds magiske samfunn for reisende, og utforske andre verdener. Men det Flikk ikke vet, er at verdenen i sentrum av det hele, Femlykt by, er i fare. Bygninger og til og med gater forsvinner på mystisk vis. Flikk må reise gjennom ukjente verdener og finne en måte å fikse Femlykt på før den kollapser i intet, og tar vår verden med seg. Fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Beistet og Bettina
Beistet og Bettina / Jack Meggitt-Phillips ; oversatt fra engelsk av Line Alnhjell ; illustrasjoner Isabelle Follath - 246 sider

Ebenezer Tweezer er en ungdommelig 511-åring. I huset sitt har han et beist på loftet som han må mate med all slags rare ting (inkludert dansende aper, huskatten og en og annen kaktus). I retur kaster beistet opp gaver til Ebenezer i tillegg til en trolldrikk som holder han ung og vakker. Men beistet blir stadig grådigere og snart er et barn det eneste som duger. Så når Ebenezer treffer den hjemløse jenta Bettina kan han puste lettet ut. Men Bettina er ikke er et helt vanlig barn. Dette er en humoristisk fortelling, med til tider makaber humor, som passer perfekt for fans av Roald Dahl. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Kiranmala og slangens hemmelighet
Kiranmala og slangens hemmelighet / Sayantani Dasgupta ; oversatt av Heidi Sævareid - 312 s. - (Kiranmala ; bok 1)

Da Kiranmala våkner opp på 12-årsdagen sin er alt som vanlig, men det varer ikke så lenge. På mystisk vis forsvinner foreldrene, og slimete demoner jager henne gjennom huset, for å spise henne levende. Enklere blir det ikke da to innmari kjekke prinser ringer på, og påstår at de har kommet for å redde henne. Brått blir Kiranmala tatt med til en verden full av magi, hester med vinger, levende kart, og en irriterende snakkende fugl. Kiranmala må løse gåter, kjempe mot demoner, og ikke minst finne foreldrene sine. Dette er en historie med mye humor, spenning, action og indisk folklore, og med ei jente i hovedrollen. Fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag: Heksekongen våkner
Heksekongen våkner / skrevet og illustrert av Cressida Cowell ; [oversatt av Iselin Røsjø Evensen] - 388 s. - (Den magiske tid ; bok 1)

Det var en gang magi, og magien holdt til i de mørke skogene. Men så kom krigerne. Siden den gang har trollfolket og krigere vært i kamp mot hverandre, men mens de kjemper, så glemmer de at magien igjen kan gjenoppstå, og det er ikke nødvendigvis en god ting. Xar er en ung trollmann som mangler magiske krefter, men som er villig til å gjøre alt for å få det. Wish er en krigerjente som eier en ulovlig magisk gjenstand, og hun gjør alt for å skjule den. Helt siden fødselen har de to blitt lært opp til å hate hverandre. Men Xar og Wish må legge forskjellene til side hvis de skal klare å komme seg til fangehullene på Warrior Fort. På fortet har nemlig noe begynt å røre seg, noe som har sovet i hundrevis av år. Fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: De tapte årene
De tapte årene / T. A. Barron ; oversatt av Kari Wille Rekdal - 377 s. - (Merlin ; bok 1)

På stranden i det gamle Wales blir en ung gutt skylt halvdød opp på stranden. Han har verken minne, noe navn eller noe hjem. Men det er hans vilje til å finne ut hvem han er, å lære sannheten om hans mystiske krefter som fører ham til et merkelig og fortryllet land. Det er der han oppdager at skjebnen til dette landet og hans personlige oppdrag er merkelig sammenblandet. Merlin er den samme som i sagaene om Kong Arthur, men i denne fortellingen møter man Merlin som barn. Historien har mye magi, og reiser i både sinn, kropp og ånd. Fantasy for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Sarahs drøm
Sarahs drøm / tekst, Di Gregorio ; i samarbeid med Barbucci ; illustrasjoner og farger, Barbucci ; oversatt av Stéphanie de Miranda - 80 sider - (Søstrene Gyldenblom ; 1)

De tre søstrene er ikke bare søstre, de er også bestevenner. De planlegger en helt spesiell gave til morens bursdag, en fotobok full av de vakreste minnene. Når de leter etter bilder, kommer de over et mystisk bilde av moren som poserer gravid foran et veldig spesielt tre. Søstrene skjønner raskt at det er noe som ikke stemmer. Den ufødte babyen kan ikke ha vært en av de tre søstrene. En familiehemmelighet skal bli avslørt. En fortelling om solidaritet og vennskap og litt om ærefrykt. Tegneserie for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Amari og nattebrødrene
Amari og nattbrødrene / B.B. Alston ; oversatt fra engelsk av Torleif Sjøgren-Erichsen - 415 sider

Amari bor sammen med sin mor og bror i den fattige delen av byen, men hun går på skole på den riktige siden. Hun føler seg ikke velkommen verken her eller der. Den lille familien kjemper for å få endene til å møtes, og da broren hennes forsvinner, prakteleven alle så opp til, tror alle automatisk at det er fordi han har havnet i dårlig selskap. Men Amari vet at brorens hemmelighet ikke har noe å gjøre med det folk tror. I et desperat forsøk på å finne sannheten om broren kommer hun over en tikkende koffert i skapet hans hjemme. Med ett blir hun invitert til en hemmelig sommerskole hos Byrået for overnaturlige saker. Amari er sikker på at Byrået vil lede henne til brorens hemmelige forsvinning. Underveis må hun takle trollmenn, alver, aliens og en bestevenninne som er vardrage. Som om ikke det er nok, så er hun like lite velkommen på sommerskolen som på den vanlige skolen, men outsiderrollen er hun vant med fra før. Fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Det første oppdraget
Det første oppdraget / Stian Gulli ; illustrert av Sigbjørn Lilleeng - 246 sider - (Portalpilotene ; 1)

Bestevennene Melvin og Adi vet ikke at det finnes portaler til flere verdener enn vår verden, før den dagen da de snubler over en portal under hoppbakken i skogen. Hoppbakken ligger rett i nærheten av der de bor. Melvin og Adi har kjent hverandre hele livet, og har opplevd mye spennende sammen, men det de opplever nå overgår alt. Når de oppdager portalen under hoppkanten blir de forflytter til en dimensjon der konger, alver, sverd, hundemennesker og magiske krefter er en del av hverdagen. Ved en misforståelse får de to vennene i oppdrag av kongen å kvitte seg med en svær, smart, syresprutende og livsfarlig drage på egenhånd. Da er det flaks at Melvin er en selvutnevnt ekspert på både rollespill og drager. Fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Den skjeve mynten
Den skjeve mynten / Jennifer Bell ; illustrert av Karl James Mountford ; oversatt av Lisa Vesterås - 335 s. - ( De uvanlige ; bok 1)

Når bestemoren blir fraktet til sykehus, kan verken Ivy Sparrow eller hennes irriterende storebror Seb forestille seg hva som venter dem. Når søsknene returnerer til bestemorens hus, finner de stedet plyndret av ukjente inntrengere. En mystisk fjær skriver en illevarslende beskjed på kjøkkenveggen, og en veldig rar politimann er fast bestemt på å pågripe dem, med en toalettbørste. Ivy og Seb klarer å flykte, men de ender opp i en merkelig verden. De onde kreftene nærmer seg med stormskritt, og hvis Ivy og Seb noen gang skal få se foreldrene sine igjen, må de komme til bunns i en familiehemmelighet som er like skambelagt som den er utrolig. Fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Jernprøven
Jernprøven / Holly Black og Cassandra Clare ; oversatt av John Grande ; [illustrasjoner Scott Fischer]. - 314 s. - (Magisteriet ; bok 1)

De fleste 12-åringer ville ha gitt alt for å bestå Jernprøven. Men ikke Callum Hunt. Faren hans har fortalt ham hele livet at han aldri må stole på magi. Han gjør sitt ytterste for å stryke, men han mislykkes i å mislykkes. Nå venter Magisteriet på ham, et skremmende og merkelig sted. Callum innser at stedet har mørke bånd til både fortiden og fremtiden hans. Men Jernprøven er bare begynnelsen. Callums største prøvelse har ennå ikke begynt. Fantasy for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Bokomslag: Tankespinneren
Tankespinneren / Vibeke Koehler - 350 sider

Foreldrene til Anna insisterer på at hun må lære seg å strikke, men det går ikke fordi trådene knytter seg fast rundt fingrene hennes. En dag må foreldrene hennes plutselig dra på et viktig oppdrag i utlandet, og Anna blir plassert hos besteforeldrene. Der blir hun vitne til at mormor leder et møte hvor uforklarlige ting skjer. Mormor leder et hemmelig forbund av hekser og trollmenn som i flere hundre år har skjult seg bak noe ordentlig kjedelig, som faktisk viser seg å være skikkelig magisk. Sammen med to nye venner utforsker Anna en ukjent og magisk verden, og hun lærer seg nye evner som kan være til hjelp for det hemmelige forbundet, men som også kan være farlige for Anna. Dette er en fortelling om strikkepinner som er tryllestaver, veggtepper som er portaler til en annen dimensjon, miljøkriminalitet, hemmelige koder, norrøne myter, gammel overtro og skumle skurker. Fantasy for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS
 

Bokomslag: Løven, heksa og klesskapet
Løven, heksa og klesskapet / C.S. Lewis ; oversatt av Tormod Haugen ; med vignetter av Pauline Baynes - 204 s. - (Legenden om Narnia ; 2)

Det er gjennom et gammelt klesskap Lucy, Edmund, Susan og Peter kommer til Narnia for første gang. Der hersker den mektige og onde Heksa Hvit i evig snø og is. Sammen med løven Aslan og alle gode krefter tar de fire barna opp kampen mot heksa. Narnia er et land bundet i en evig vinter og et land som venter på å bli satt fri. For 50 år siden skapte C.S. Lewis et univers fylt med spenning, fantasi og magi. Han kalte det Narnia, og siden den gang har millioner av lesere over hele verden funnet veien til riket der dyrene snakker. Fantasy for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag: Skolen for det gode og det onde
Skolen for det gode og det onde / Soman Chainani ; illustrasjoner av Iacopo Bruno ; oversatt fra engelsk av Elene Marie Jordet Martinsen og Rune Sunnset Alexandersen - 548 s.

Bestevenninnene Sophie og Agatha blir sendt til den sagnomsuste Skolen for det gode og det onde, hvor helt vanlige gutter og jenter læres opp til å bli eventyrhelter- og skurker. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag: Harry Potter og de vises stein
​Harry Potter og de vises stein / J.K. Rowling ; oversatt Torstein Bugge Høverstad - 280 s. - (Harry Potter 1)

Harry Potter er en foreldreløs gutt som bor hos sine dumme og gompete slektninger, familien Dumling. En dag får Harry vite at han egentlig er en trollmann, og at han skal gå på den berømte trollmannkostskolen Galtvort. Harry er berømt i den magiske delen av verden, som eksisterer parallelt med vår vanlige eller "gompe"-verden, for han var den som sørget for at verden ble kvitt den onde trollmannen Voldemort. På Galtvort får Harry mange venner, men også fiender, og han må vise mot og styrke når skolehverdagen blir truet av ondskap. Harry viser seg som en verdig motstander til det onde, en god venn og en dyktig spiller i trollmannssporten rumpeldunk, et ballspill som foregår i lufta, flygende på sopelimer. Fantasy for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.