Hver første fredag i måneden, kl. 11.30-12.30 er det Lunsjbokprat på biblioteket i Malm. Dalia presenterer et utvalg bøker og spanderer nytrukket kaffe. 

 

I den svale skyggen.jpg

I den svale skyggen av Quynh Tran, forlaget Oktober, 2022

På 1990-tallet ankommer 12 vietnamesere til den lille byen Jakobstad vest i Finland. Blant dem er en familie på tre. Moren får seg jobb på vaskeri og drømmer om penger. Storebroren Hieu, som vil komme seg ut av leiligheten og være med de vakre jentene, og en navnløs lillebror som observerer med et poetisk blikk. Han fordyper seg i skolearbeidet og er fortryllet av sin egen intelligens. Den lille leiligheten i Jakobstad er et eget lite univers. Má er på telefonen med hjemlandet og lyver om en lys fremtid. Hieu er ofte borte, men det ryktes at han står med åpen skjorte utenfor grillkiosken. Og en dag kommer politiet på døra. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

Klappjakt på skygger.jpg

Klappjakt på skygger av Annabelle Despard, Cappelen Damm, 2022

I «Klappjakt på skygger» følger vi Annabelle mens hun prøver å finne ut mer om en familie hun aldri kjente. Da hun var fem år gammel døde moren av kreft, og hun ble sendt til Norge for å bo hos besteforeldrene mens faren ble igjen i England. Gjennom erindringer og dokumentasjon som er igjen etter faren pusler hun gradvis sammen et bilde av foreldrene, mens hun utforsker hvordan fraværet deres preget livet hennes. 

Lån boka på biblioteket
 

Livet er best ute.jpg

Livet er best ute av Peder Anker, Kagge forlag, 2022

Synes du at livet er best ute? Da er denne boka for deg. Friluftsliv handler om gleden i å forlate det moderne livs komfort, om bare i noen timer. I skog og mark, eller på fjellet, er man fri til å være den man er. Friluftslivet består i å komme seg bort; bort fra jobb og hverdagsliv og sosiale krav. Det handler om å puste fritt, om frihet, enkelhet, rom for tanken, og om å være glad naturen. I Livet er best ute tar Peder Anker oss med på en personlig vandring gjennom friluftslivets historie, kultur og filosofi. Det går for det meste gjennom et mykt lettgått terreng, med en og annen bratt utfordrende skrent. For det må til for å nå fjellets topp. Og der tar vi en pause og hviler tankene. Dette er en vardet tur fra start til slutt, med noen avstikkere til fine utsiktspunkter.