Hver første fredag i måneden, kl. 11.30-12.30 er det Lunsjbokprat på biblioteket i Malm. Dalia presenterer et utvalg bøker og spanderer nytrukket kaffe. 

Bokomslag

Jul for nybegynnere av Tove Braathen, Vigmostad Bjørke, 2022

Lillian har flyttet fra Kolbjørn. Alt ligger til rette for en ny start, alder ingen hindring! Kolbjørn har beholdt huset, det er helt greit - for Kolbjørn kommer ikke til å forandre på noe. Han er stødig som grunnfjellet. Det vil si: kjedelig som gråstein. En som ikke er kjedelig, er Lillians venninne Rose. Hun er tvert imot litt for mye. Alle venninnene er enige om at det har vært deilig at Rose har bodd i Spania, men hun er tross alt med i firkløveret. Og nå kommer hun hjem til jul. Før Lillian vet ordet av det, har hun sagt ja til at Rose kan bo hos henne, i den nye toromsen, og sannelig finner ikke Rose veien til Kolbjørn også.

Lån boka på biblioteket

Bokomslag

Gregor av  Manuel Pout, Solum bokvenn, 2023 

Gregor nærmer seg en alder da både hans far og bestefar fikk demens. Styrt av helseangst gjennomfører han en omfattende livsstilsendring, i et forsøk på å unngå samme skjebne. I den totale omveltningen isolerer Gregor seg mer og mer fra familie og omverden. Men et uventet møte skal endre alt. Manuel Pout (f. 1964) er norsk.-chilensk forfatter. Han har utgitt en rekke romaner og novellesamlinger, både i Norge og Chile. Gregor er hans åttende bok på norsk.

Lån boka på biblioteket
 

Bokomslag

En ubehagelig uke av Per Schreiner, Tiden forlag, 2021

Det nærmer seg jul, også for de to søsknene Jan og Hanne, og faren Leif. Faren har drevet et alternativt senter i mange år, men når han nå blir kastet ut av lokalene satser han på at takknemlige kunder vil redde ham. Skuespilleren Jan er ikke akkurat på toppen av karrieren, og har måttet ta til takke med en jobb som julenisse på et kjøpesenter. Men så får han tilbud om en rolle i en TV-serie. Hanne er kultursjef i kommunen, samtidig som hun sjonglerer to menn, barn og au pair. Det skal vise seg å bli en krevende førjulsuke for dem alle.