Omslag Soga om Fråid.jpg

Soga om Fråid, Samlaget 2021

Dette er forteljinga om tenåringen Fråid og familien hans. Fråid sin far jobbar som skippar og er mykje borte. Elles består familien av storebroren Terje Eddipus og veslesøstera Eva. Medan faren er ute på reise, er det Fråid som er sjefen i huset. Men alt endrar seg då stemora Demona de Sjavy flyttar inn. Ho er oftast i dårleg humør, men Fråid likar henne likevel. Han beundrar henne for å vere så uredd, og han føler at han må ta seg av henne. Guten bestemmer seg for at han skal vere den fyrste som får Demona til å le. "Soga om Fråid" gir oss eit bilete av ein flokk med personar som må finne ut korleis dei kan vere ein familie. Boka handlar òg om lengsle og draumar, og om det å ønskje seg å vere ein viktig person i ein annan sitt liv. Bøkene til Mona Høvring er omsett til mange språk, og ho har fått fleire prisar. Omtalen er utarbeidd av BS
 

Lån boka på biblioteket


 

Omslag Evelyns innboks.jpg

Evelyns innboks, Flammen forlag 2021
 

I denne romanen gir Victoria Durnak et skarpt og humoristisk portrett av en kvinne som mister alt da sporene hennes på internett blir offentlige for alle. Det hele starter med at innboksen hennes blir lagt ut på nettet som et søkbart arkiv, noe som igjen fører til at mannen hennes vil skilles, datteren ikke lengre vil snakke med henne og hun får sparken. For å være i fred flytter hun til en hytte på fjellet. Men en dag får hun besøk av Astrid. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

 

Omslag Tankens fallgruver.jpg

Tankenes fallgruver, Cappelen Damm, 2020

Tankefeller til besvær. Det skorter ikke på informasjon i dagens samfunn. Men får vi nyttiggjort oss av denne informasjonen på ordentlig, og gjør den oss klokere? Mange vil hevde det motsatte. Vitenskapsjournalist og forfatter Bjørn Vassnes viser hvordan menneskehjerne selv setter opp snubletråder, og hvordan språk, logikk, tall og statistikk som brukes i media, reklame og politikken kan ende opp med å lage «tankefeil» når klima, migrasjon og pandemier er oppe til debatt. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket