Eduardo Halfon: Kloster​ (2020)

I Kloster trekkes leseren med på en vandring langs familierøtter, som strekker seg over kontinenter og bakover i historien. Veiviseren er Eduardo Halfon, romanfiguren som deler samme navn som bokens forfatter. Fortelleren tilkjennegir en distanse til sin jødiske herkomst. Han klarer ikke å mobilisere noen følelser når han legger hånden sin på Klagemuren, og han velger å ta en erotisk avstikker sammen med et gammelt bekjentskap, framfor å overvære bryllupet til den ultraortodokse søsteren. Men selv om religiøs tro ikke faller seg naturlig for Eduardo, blir han beveget i møtene med mennesker som utstråler troen på noe. Som de guatemalanske kaffebøndenes tro på at kvaliteten på kaffebønnene de dyrker frem er et uttrykk deres egne indre verdier, eller kvinnen fra Harlem, som holder tapet av sin egen sønn på avstand med jazzkonserter i egen leilighet. Disse møtene tvinger Eduardo til å saumfare sine egne forestillinger og ta et oppgjør med egen fordommer.

Kloster_halfon.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Madeleine Gedde Metz og Marte Mesna (red.): Skråtekst (2019)

Seksten unge forfattere skriver om skeivhet gjennom dikt og prosa. De fortleler om foreleskelse og vennskap, skam og stolthet, marginalisering, familie og mangfold. Historiene er morsomme, såre og skarpe. Forord av Gerd Brentenberg.

Skråtekst _metz.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Ellen Rømming: De ufullendte (2020)

Søstrene Maria og Ingrid er begge lidenskapelig opptatt av klassisk musikk. Sammen søker de ustanselig etter nye musikkskatter. Ingrid har alltid vært der for Maria når det har røynet på. Når Ingrid begynner å slite psykisk, må Maria trå støttende til. Men hvordan kan hun få tid til å utvikle sine talenter og skape relasjoner til andre når søsteren krever hennes tilstedeværelse hele tiden? Dette er en historie om avhengighet og utfordringen det er å stå støtt på egne ben. De ufullendte er Ellen Rømmings debutroman.

De ufullendte_rømming.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Marte Stubberød Eielsen: Pillen (2020)

Da P-pillen kom ga den kvinner frihet til å planlegge eget liv. Men til hvilken pris, spør forfatterne i denne boken. Pillens historie er en fortelling om sex, makt, tro og tvil. Bivirkningene har gjort den kontroversiell i hele dens 60 år lange historie. Hvor mye skal kvinner tåle, og hvorfor finnes det fremdeles ikke p-pille for menn? Marte Stubberød Eielsen har vært kulturredaktør i Klassekampen og jobber med kommunikasjon på Nationaltheatret. Dette er hennes første bok.

Pillen_eielsen.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Alle omtalene er utarbeidet av Biblioteksentralen.