15291875.bilde.1641995266.n.jpg

Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin, Cappelen Damm, 2022

Violette lever et rolig liv. Hun er vakt på gravlunden i en liten landsby, og hver kveld vanner hun blomster og steller gravene. Violette kjenner hver eneste grav, hun omgås sognepresten og de tre graverne, og folk stikker stadig innom henne for litt portvin og noen trøstende ord. Men hvem er hun egentlig, og hvor har det blitt av ektemannen og datteren? Valérie Perrin var en forholdsvis ukjent forfatter da boken ble utgitt, men ble rakt oppdaget av lesere og romanen ble en bestselger i Frankrike og i Italia. Boken inngår i BS bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

tonedød.jpg

Tonedød av Randi Fuglehaug, Kagge forlag 2022

Den verdskjende saksofonisten Marta Tverberg fell død om på scenen føre seks hundre tilskodarar på Vossa Jazz. Minuttar tidlegare holdt ho ein tordentale og kritiserte både jazzmiljøet og festivalen. Den eigenrådige journalisten Agnes Tveit er midt i arbeidet med biografien om Tverberg, og no kjem ho nærare på divaens mange hemmelegheiter som ho ikkje lenger sjølv er i live til å røpe.Samstundes er Agnes nysingel, og ho slit med å fokusere når ho må opphalde seg med Vossa Jazz-sjefen, den store kjærleiken fra ungdomstida hennar. Omtalen er utarbeidd av BS.

Lån boka på biblioteket

 

13267866.bilde.1644750451.n.jpg

Havets kirkegård av Aslak Nore, Aschehoug, 2021

Åtti år etter at hurtigruteskipet D/S "Prinsesse Ragnhild" forliste utenfor Bodø, forsøker Sasha å finne ut hvorfor farmoren Vera plutselig tar livet sitt. Vera var passasjer på båten den gangen, og hun og sønnen Olav overlevde mens hundrevis av andre druknet, deriblant ektemannen hennes. Vera ble forfatter, men da hun forsøkte å skrive om det som skjedde den gangen, tok karrieren brått slutt. Noen ønsket å hindre henne i å avsløre hva som skjedde den dagen skipet gikk ned. Nå er det Sashas tur til å grave i historien. Romanen er en reise langs norskekysten i både fortid og nåtid. Den handler om romantiske og tragiske familieforhold og om maktkamp og lojalitet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

12705446.bilde.1619092683.n.jpg

Uvigslet jord av Agnes Lovise Matre, Gyldendal, 2021

Levningene av en tenåring blir funnet under hagearbeid i Øystese. Men den viser deg at gutten aldri ble meldt savnet. Lensmann Bengt Alvsaker må grave dypt i bygdehemmelighetene, og avslører lag på lag med skyld, skam og unnfallenhet. Dette er den tredje boken i serien om Alvsaker. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

25 sept.jpg

25.september diktene: dikt av Joakim Kjørsvik, Kolon forlag, 2021

"25. september-diktene" er en samling av Joakim Kjørsviks kjærlighetsdikt fra de siste ti årene. Diktene henvender seg stort sett til et navnløst du, og de er dels dyptfølte, dels humoristiske og enkle i sin form. Kjørsvik er med på å utvikle og fornye vår moderne kjærlighetsdiktning ved å skildre forelskelse og kjærlighet på uventede og entusiastiske måter. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

uelsket.jpg

Uelsket av Iram Haq, Cappelen Damm, 2021

Trettiniåringen Sofia er overbevist om at hun bare har fått fotokunststipendet fordi hun er brun, og juryen vil sikkert at hun bare tar bilder av brune mennesker. Hun bor i Oslo, har lite penger og er på evig jakt etter kjærligheten モ ofte på Tinder. Da moren en dag ringer for å fortelle at faren har blitt veldig syk, er det flere år siden hun sist hadde kontakt med familien. Den tidligere elskeren som dukker opp i byen igjen, nører opp under Sofias higen etter kjærlighet. Med intensitet og humor skriver Haq om lengselen etter å bli elsket, ustabile relasjoner og personer med et sterkt overlevelsesinstinkt. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket