Lesefest avslutter Sommerles

Lørdag 8. september feirer vi tidenes beste lesekampanje for barn. Hele 687 unger i grunnskolealder i Steinkjer ble med på årets Sommerles. Det er nesten dobbelt så mange som var med i 2017. Dette mener vi er verd en fest!

Omslag Oldefar (002).jpgSkuespiller og forfatter Adele Lærum Duus har skrevet boka "Oldefars ulveskinnspels", og har også laget et figurteaterstykke som er basert på boka. Forestillingen spilles i teatersalen Høvel’n på Dampsaga kulturhus lørdag 8. september klokka 11, og markerer slutten på årets Sommerles. Arrangementet er gratis og åpent for alle - også de som ikke har vært med på Sommerles.

Forelska forever

Solbrun i sommerkjole vimser åtte år gamle Andrine rundt hyllene på biblioteket. Hun er en av årets sommerlesere, og har nå nådd nivå 33. Det betyr at hun har fått alle de tre premiene hun har lest seg fortjent til.

- Jeg liker å lese, og så er det artig at Sommerles er en slags konkurranse der du leser for å gå opp i nivå på nettspillet som er en del av Sommerles. Og så tror jeg at jeg er blitt bedre til å lese denne sommeren.

andrine 3. kl, level 33.JPGAndrine begynner i tredje klasse denne høsten, og har et godt grep rundt Unni Lindells «Forelska forever», som blir neste bok å lese.

- Hun leser mye, og i sommer har hun hørt mye på lydbøker i bilen. Jeg tror Sommerles hjelper henne å ta vare på og bedre leseferdighetene hun hadde da skolene tok sommerferie i juni, forteller mor, Linn Anita Klausmark.

Klausmark mener Sommerles gir ungene en følelse av mestring.

- At man konkurrerer om å gå opp i nivå fungerer jo som ei gulrot. Og de synes nok det er gjevt og morsomt når de rykker opp til nivå der de kan hente premie på biblioteket.

 

Supersommer for Sommerles

Sommeren 2018 ble tidenes lesesommer. I Steinkjer har 687 vært med på Sommerles. De har til sammen lest 6409 bøker, og hentet ut 600 premier.

I hele Trøndelag har nær 14 000 unger deltatt, og fylket rager på andreplass i andelen grunnskoleelever som har deltatt – kun slått av Rogaland med usle 0,5 prosentpoeng.

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60