Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
bp2

Lag egne bokryggdikt

Verdens poesidag 2020:

Lørdag 21. mars feirer vi Verdens poesidag, og setter fokus på språklig mangfold og lyrikk som et viktig kulturuttrykk. Her får du tips om hva du kan gjøre.

Denne artikkelen er over 4 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

bp1.JPGBoktitler kan bli fine dikt. Plukk bøker fra egen bokhylley. Sett titlene sammen slik at de gir en slags mening - og du har et slags haiku-dikt ingen har laget før.

Å lage bokryggpoesi er morsomt og passer de fleste familier i denne spesielle tida. Hvem lager det rareste, skumleste, morsomste bokryggdiktet? 

Stunt

Bokrygg-poesi er midt i blinken for feiringa av Verdens poesidag. Boktitler kan settes sammen på vanvittig mange måter. Alt som kreves er kreativititet, oppfinnsomhet og blikk for stunt-poesi.

Fenomenet bokryggpoesi er amerikansk, og konspetet er enkelt; finn flere bøker, helst med samme tema, og legg dem oppå hverandre med bokryggene mot deg. Ved å lese boktitlene i én sammenheng, gir det plutselig en mening. Bare se på eksemplene!

 

Publisert | Oppdatert 01. april 2020
 

Åpningstider

  • Mandag - torsdag
    10:00-19:00
  • Fredag
    10:00-17:00
  • Lørdag
    11.00-15.00


Arrangementer

Se alle
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.