Bokomslag
Ti kniver i hjertet / Nora Dåsnes - 2020

Tuva går i sjuende klasse og skriver dagbok. Hun lurer på hvem hennes type er, hvem hun bør date. Samtidig opplever hun at venninnene hennes krangler, for Linnea har fått kjæreste og har ikke tid for Bao og Tuva. Tuva vet ikke hvilken side hun skal velge. Så dukker Mariam opp. Og Kanskje hun er Tuvas type, selv om Tuva er usikker på om man kan forelske seg i jenter og samtidig like Marcus og Martinus. Illustrert fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Mira / Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi ; oversatt av Line Almhjell -  2018 - 99 s.

Mira føler seg litt ensom og utenfor fordi bestevenninnen har startet en kjærlighetsklubb sammen med den nye, kule jenta i klassen. En av forutsetningene for å bli medlem er at man må ha vært forelsket. Noe Mira aldri har vært, men hun har prøvd mange ganger. Mira tenker at dersom hun bare bestemmer seg for å tenke veldig hardt på en av guttene i klassen, sånn ca. en halvtime hver dag, da må hun vel bli forelsket. Det kan da ikke være så vanskelig. Dette er en fortelling om å være venner, om å bli forelsket, om å bli litt flau av moren sin av og til, og om å savne en far. Den handler også om å ha kosebamsen fremme på rommet den ene dagen, for så å legge den i skapet den neste fordi det kommer gjester til bursdagsselskapet. Tegneserieroman for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.


Bokomslag
Rikka på ordentlig og forever / Maiken Nylund - 2019. - 115 s. - (Rikka ; 1)

Rikka og Lise er bestevenninner, men alt forandrer seg den høsten da Lise plutselig blir forelsket. For Rikka er ikke forelsket. Definitivt ikke. Hun har mer enn nok med en pappa som bor i en annen by, småsøsken og steforeldre, og en ny gutt i nabohuset. Og når hun attpåtil blir uvenner med Lise, er ingenting lenger som det skal. Dette er en fortelling om å være 10 år og midt mellom barn og ungdom, om å være mellom alt og alle, og føle at man ikke hører til noe sted. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Kalde føtter, varme hjerter / Bjørn Arild Ersland ; illustrert av Bård Sletvold Torkildsen - 2018. - 95 s.

Helt siden Magnus ble forelsket i Thea har han holdt seg like i nærheten av henne. Nå skal de på leirskole, og klassen skal være borte hele fem overnattinger. Det er ikke lett å dra på klassetur. Magnus savner pappa så fort han setter seg på bussen. Hvis det ikke var for Thea, ville han helst blitt hjemme. Men Magnus elsker Thea. Og nå har han sjansen til å finne ut om Thea elsker ham. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Jo har skjedd / Kristine Rui Slettebakken - 2020 - 219 sider

De andre på trinnet til Frida har begynt å stå i gjenger i skolegården, men Frida vil heller ta noen spurterunder når det er friminutt. Hun elsker å spurte, og hun spurter dritfort. En dag begynner Jo i klassen, og da spurter det litt i hjertet til Frida. For det er noe med måten han sier hei på, mellomrommet han har mellom fortenna og det veldig lange skjerfet. Dessuten ønsker han å bli kjent med Frida. Men det Frida ikke skjønner er hvorfor han også vil henge med turnjenta Marthe med H. Marthe med jåle-H og rosa boblejakke. Marthe er alt det Frida ikke er, eller det hun ønsker å være. Dette er en fortelling om overgangen fra barn til ungdom, fra vennskap til kjærlighet, fra å ville skille seg ut, til å ville være som alle andre. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Alt som rimer på Gro / Elin Hansson - 2020 - 250 sider

Gro har aldri være forelsket, men det endrer seg når Josh begynner i klassen. De skal sette opp «Balders død» som teaterforestilling, og Josh får rollen som Balder. For å komme nær ham må Gro sikre seg rollen som Frigg, men hun har mange konkurrenter. Heldigvis har Gro mormor og hennes lille mops Maggie. Mormor kan mye om kjærlighet og lærer gjerne Gro noen triks når de går tur med hunden. Dette er en historie om mopser, sceneskrekk og den første forelskelsen. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Kirsebærhjerte / Cathy Cassidy ; oversatt av Christina Olsson - 2018. - 262 s. - (Sjokoladesøstrene ; 1)

13 år gamle Cherry Costellos liv er i ferd med å forandre seg for alltid. Hun skal flytte med faren sin til Somerset, der en ny mamma og en haug med nye søstre venter. Allerede den første dagen treffer hun Shay Fletcher. Med sin solbrune hud og sjøgrønn øyne burde han ha vært merket med en advarsel. Shay har allerede en kjæreste, hennes nye stesøster Honey. Cherry kjenner at vennskapet med Shay kan bli farlig og kan komme til å ødelegge alt. Men det betyr ikke at hun kommer til å holde seg unna ham. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Hjertet er en knyttneve / Ingrid Ovedie Volden - 2017 - 272 s.

Oliver og Aline går i samme klasse, men snakker aldri med hverandre. En dag får faren til Oliver hjerteinfarkt og havner på sykehuset på kardiologisk avdeling. Der dukker også Aline opp. Hun har nemlig bestemt seg for å skrive særoppgave om hjertet. På hjerteavdelingen blir Oliver og Aline hemmelige kjærester. Men når faren til Oliver blir frisk igjen og særoppgaven er ferdig skrevet må de da et valg om de kan være kjærester helt på ordentlig. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Fotball og kyss / Mikael Thörnqvist ; oversatt av Silje Beite Løken - 2018 - 221 s. - (Ballfølelse ; 1)

Emma er 11 år og har begynt å spille fotball. Det gjør noe med henne. Hun blir modigere, men i tillegg skjønner hun at hun også klarer mer av det som forventes av ei jente på hennes alder. Det er ikke bare å nikke og markere som Emma lærer seg. Det er også å tørre å kysse en søt gutt eller sove over hos ei venninne eller gå forbi den kule gjengen på skolen. Men også å forstå sannheten om en klassekamerat som ikke har det så greit hjemme. Dette er en fortelling om jentefotball, fotballtaklinger og andre taklinger og spennende kamper. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Litt sammen / Johanna Lindbäck ; oversatt av Lene Stockseth - 2016. - 220 s.

Majken og Tessan har vært bestevenninner i mange år. Men nå har Tessan blitt veldig interessert i gutter og vil egentlig være venninne med den slitsomme Belinda. Majken har aldri vært forelsket, og heller ikke vært kjæreste med noen. Så blir hun kjent med den nye gutten i parallellklassen, Ivan. Ivan er en gutt det går an å snakke med om helt vanlige ting. Majken og Ivan lager en avtale. De skal late som de er sammen, slik at hun blir venner igjen med Tessan. Dette er en fortelling om følelser, trøblete vennskap og forelskelse.
 

Bokomslag
Blyanthjerte / Elin Hansson - 2019. - 180 s.

12 år gamle Liv skulle ønske hun var en gammel dame. Hun har mer lyst til å sitte inne med farmor og spille kort eller tegne enn å begynne på ungdomsskolen. Dessverre er ikke farmor her lenger, men inn i Livs sommerferie suser Frans med skateboardet sitt og verdens grønneste øyne. Liv innser at hun må prøve å være litt mer på sin egen alder og bestemmer seg for å lære å skate. Dette er en fortelling om den første store forelskelsen og om alt man plutselig tør å prøve når man er forelsket. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Syden / Marianne Kaurin - 2018 - 223 s.

Ina har ingen planer for sommerferien. Likevel står hun foran klassen og lyver om at hun skal tre uker til Syden. Hun vet ikke helt hvorfor hun gjør det, men løgnen vokser og vokser, og Markus smiler når hun forteller og ingenting er bedre enn når Markus smiler. Det er bare det at den nye gutten i klassen har flyttet til borettslaget til Ina, og han kan se at hun ikke er i Syden. Dessuten finnes ikke Syden på kartet. Kanskje er den beste sommerferien den du trodde skulle bli den verste. Dette er en fortelling om forelskelse, intriger og sommerferie. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Hodet fullt av deg / Måns Gahrton & Johan Unenge ; oversatt av Hilde Lyng - 2018 - 156 s. - (Eva & Adam [2] ; 1)

Adam skal flytte til en ny by og begynne på en ny skole. Han må dra fra bestevennen og jenta han er forelsket i. Adam håper han blir en annen gutt når han flytter, en som er kul, en som aldri driter seg ut eller blir forelsket igjen. Eva er opptatt med å skrive og å tilbringe tid sammen bestevenninna, og hun prøver å holde seg unna den irriterende storebroren. Hun har i alle fall ikke tid til gutter, og dersom hun hadde det, ville hun vært sammen med en som eldre, som f.eks. Fetch. Men når det er fest, kan alt skje. Dette er en nyskreven historie hvor dagens teknologi som mobil, nettbrett etc. er med. Som alltid er det duket for sterke følelser og gjenkjennelige hverdagsopplevelser. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
 

Bokomslag
Dumme, dumme hjarte : roman / Linda Klakken - 2017. - 152 s.

Klara synest kjærleik er noko drit, og at det er eit problem at faren hennar ikkje har nokon ny kjærast. Difor tek ho saka i eigne hender. Ho skriv eit falskt kjærleiksbrev som ho legg i postkassene til dei einslege damene i nabolaget. Men det fører til at ho kjem opp i ei rekkje uventa og pinlege situasjonar. Då det byrjar ein ny jente i klassen får ho sjølv svar på kven ho er forelska i. For Marie Lindkvist dansar ballett som om det står om liv og død. Ho dansar som om det er hennar siste dans her på jorda. Dette er ei historie om den første, store forelskinga. Om klassefestar, kysseleikar og uuthaldeleg hjarteverk. Forteljing for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
 

Bokomslag
Hvis du lyver / Thomas Marco Blatt. - 2014 - 142 s.

Klara er ikke forelsket i Mathias, slik alle tror, men i den to år eldre nabojenta Sofie. Mathias og Klara har blitt kjærester mest fordi det er blitt så mange par i klassen, og fordi Mathias foreslo det. Men Klara vil noe annet. Hun drømmer om å bli tatt ut til kretslaget i fotball. Hun drømmer om å si ting rett ut, uten å bry seg om hva andre måtte mene. Men mest av alt drømmer hun om Sofie. Samtidig har Klara begynt å gli bort fra foreldrene, bort fra den barnerollen de ser henne i. Dette er en fortelling om den første gryende kjærligheten med en tilleggsutfordring, samt det faktum at alt man vinner av voksenhet medfører tap av barndom. Fortelling for mellom-/ungdomstrinnet.
 

Bokomslag
Kampen : roman / Geir Egil Eiksund - 2021 - 121 sider

11 år gamle Andreas gler seg til sommarferie og til å spele fotball kvar einaste dag saman med Sara og dei andre frå klassa. I løpet av sommaren flyttar det ein ny gut til bygda, Viljar. Han har United-kaps og eit veldig fint smil. Hjarte til Andreas slår raskare når dei er saman. Samstundes driv Sara og sender hjartemeldingar heile tida, og Andreas veit ikkje kva han skal svare tilbake. Dette er ei forteljing om sklitaklingar og hjartebank, vennskap, kjærleik og sjalusi, men aller mest er det ei forteljing om Andreas som må bli kjend med seg sjølv på nytt desse sommardagane. Forteljing for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.