Gisle Kavli fra Røde Kors vil holde foredrag om Henry Dunants bok ”Minner fra Solferino ” som kom ut for 150 år siden. Boken er en skildring av slaget ved Solferino i Nord-Italia i 1859. Dunant gir et nærbilde av redslene på slagmarken, hvor 40.000 døde og sårede lå igjen da kampene var over. Han beskriver også innsatsen til de frivillige hjelpearbeiderne, blant andre Florence Nightingale. Boken er et opprop for å verne om menneskets verdighet og beskyttelse i nød.

Boken om slaget ved Solferino og Dunants bestrebelser på å hjelpe sårede soldater på slagmarken fikk statsmenn til å tenke nytt og ble kimen til Røde Kors og utviklingen av Genévekonvensjonene.

I foredraget vil Kavli fokusere på denne boken som grunnhistorien for Røde Kors og den betydning en bok kan ha for humanitær tenkning og handling, i sin samtid for 150 år siden, men også i vår tid.

Foto av Gisle Kavli fra Røde KorsGisle Kavli er født og oppvokst i Trondheim og har vært ansatt i Røde Kors i 20 år. Han har en bred erfaring fra ulike posisjoner i organisasjonen. Han har vært daglig leder i Telemark, avdelingsleder for nasjonal beredskap og hjelpekorps og er nå ansatt som spesialrådgiver i generalsekretærens stab.

Gisle Kavli har i særlig grad interessert seg for Røde Kors sitt verdigrunnlag og historie, spesielt om grunnleggeren Henry Dunant og hans skjebne.

Musikalske innslag.

I hele uka blir det en utstilling av aktuelle bøker om menneskerettigheter, Røde Kors og internasjonal humanitær rett i biblioteket.

 

 

 

Tidspunkt: Onsdag 24. oktober kl 19:00 på Steinkjer bibliotek