forsidebilde

Glasstronen - Sarah J. Maas (2018)

Game of Thrones møter Dødslekene i denne spennende fantasyserien om en ung snikmorder.

Etter å ha overlevd et år med hardt straffearbeid i Endoviers saltgruver, blir den 18 år gamle snikmorderen Celaena Sardothien dratt med inn i et rom for å møte kronprinsen. Prins Dorian tilbyr henne friheten under en betingelse: hun må være hans forkjemper i en konkurranse for å finne den nye kongelige snikmorder.
Hennes motstandere er mannlige tjuver, snikmordere og krigere fra riket rundt, hver av dem sponset av et medlem fra Kongens råd. Hvis hun slår motstanderne sine i en rekke elimineringsrunder, må hun tjene kongeriket i tre år før hun er helt fri.
Celaena opplever treningen med troppsfører Westfall som utfordrende og forfriskende, men kjeder seg i hjel av livet i hoffet. Men det blir likevel hakket mer interessant da prinsen begynner å vise interesse for henne ... men det er den bryske kaptein Westfall som ser ut til å forstå henne best.
Så finner de en av konkurrentene død... raskt etterfulgt av enda en. Klarer Celaena å finne ut hvem som er drapsmannen før hun selv blir et offer? Og under sin egen etterforskning, føres den unge snikmorderen inn på sporet av en større skjebne enn hun noensinne kunne sett for seg.

 

forsidebilde

A court of thorns and roses - Sarah J. Maas (2020)

Feyres overlevelse avhenger av evnen til å jakte og drepe; skogen der hun bor er et kaldt, dystert sted i de lange vintermånedene. Når en hjort i skogen blir forfulgt av en ulv, kan hun ikke motstå å nedkjempe ulven for kjøttets skyld. Men for å gjøre det må hun drepe rovdyret, og å drepe noe så verdifullt krever sitt offer. Feyre blir tatt med makt til et magisk kongerike for drapet på en alv. Der oppdager hun at fangevokteren hennes, med ansiktet skjult av en juvelbesatt maske, gjemmer langt mer enn hans øyne skulle tilsi. Feyres tilstedeværelse ved hoffet er nøye bevoktet, og når hun får greie på hvorfor, får hun lidenskapelige følelser for vokteren. Feyre må kjempe for å knuse en eldgammel forbannelse, ellers vil hun miste ham for alltid. Dette er første bok i en ny fantasytrilogi. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

forsidebilde

I lysets makt - Leigh Bardugo (2020)

Alina Starkov er ingen spesiell, bare en av mange fattige, foreldreløse ungdommer i landet Ravka - et rike som en gang var mektig og velstående, men som nå lider av fattigdom og krig. På en reise angripes Alina og hennes bestevenn Mal, og når hun trues og livet står på spill vekkes en urgammel kraft til live hos Alina, sterk nok til å redde Mal, og kanskje til og med hele det krigsherjede landet. Alina bringes umiddelbart til landets magiske elite, Grisjaen, og en helt ny verden åpenbarer seg for henne. En verden av magi og glitrende overflod. Men Aline vet ikke om hun kan stole på noen - heller ikke Grisjaens mektige leder, Mørkneren, som kanskje er den eneste som kan hjelpe Alina å kontrollere hennes kraft og skjebne.

 

forsidebilde

Jernulven - Siri Pettersen (2020)

Juva hater blodlesere. De skal kunne se og lese fremtiden, men det er bare juks. Juva vet det fordi hun selv er av deres ætt, men etter en traumatisk opplevelse i barndommen da faren hennes døde vil hun ikke ha noe med dem å gjøre. Men så skjer det noe grusomt og dramatisk, og Juva har ikke lenger noe valg. En spennende og kompleks fantasyroman fra samme univers som Ravneringene-trilogien, første bok i en ny trilogi. Det handler om blod, begjær, avhengighet og angst. Fantasy for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

forsidebilde

Odinsbarn - Siri Pettersen (2013)

Femten vintre gammel får Hirka vite at hun er et odinsbarn - en halelaus råttenskap fra en annen verden. Foraktet. Fryktet. Og jaget. Hun aner ikke lenger hvem hun er, og noen vil drepe henne for at det skal forbli en hemmelighet. Men det finnes verre ting enn odinsbarn, og Hirka er ikke den eneste skapningen som har brutt gjennom portene...

Odinsbarn er original fantasy på norrøn grunn. Et oppgjør med fremmedfrykt, blind tro og retten eller viljen til å lede. Det er den første av tre bøker om Hirka, i serien Ravneringene.

 

forsidebilde

Kaptein Nemos testamente - Johan B. Mjønes (2015)

17 år gamle Paul strander på en øde øy og må overleve alene, uten moderne hjelpemidler. Det er vanskeligere og mye farligere enn han kunne forestille seg. Han vet ikke hvilken øy han har strandet på, eller om noen vil finne ham. Kjæresten Unn og fetteren Leif legger ut på leting etter Paul. Etter hvert vikles de alle tre inn i et eventyr som bringer dem ut på en verdensomseiling ingen hadde trodd var mulig.

 

forsidebilde

Jakten - Tom Kristensen (2016)

Jakten er en skremmende aktuell spenningsroman om det skjulte livet på sosial medier. Elever og lærere på ungdomsskolen er i sjokk da de får høre at Lives beste venninne har begått selvmord. Live finner venninnens dagbok. Der skriver hun at en falsk profil på Facebook presser henne til å sende flere nakenbilder av seg selv, ellers truer han med å legge det ut på nettet. Eric og Live starter jakten på overgriperen, men havner snart i en felle. Eric blir anklaget for å være utpresseren, og en lokal motorsykkelgjeng viser seg å være mer enn nådeløst interessert i å ta ham.

 

forsidebilde

Killerinstinkt - Thomas Enger (2017)

Etter at Even Tollefsens eks-kjæreste, Mari, blir funnet drept på Fredheim VGS dagen etter revypremieren, må Even prøve å finne ut hvor godt han egentlig kjenner menneskene rundt seg. En av Evens venner blir også funnet grovt mishandlet og drept, et helt annet sted på skolen. Even blir raskt mistenkt. Han rakk aldri å få svar på hvorfor Mari slo opp med ham. Snart blir det tydelig både for Even og politiet at en ulykke som krevde livet til Evens far ti år tidligere, er viktig for etterforskningen. Samtidig begynner Even å tvile på hvem av sine nærmeste, venner eller familie, han egentlig kan stole på. Det blir en intens tid for Even. Han må både kjempe mot ryktene som sprer seg i bygda, og mot en drapsmann som ikke skyr noen midler for å fjerne alle spor etter seg. Spenning for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.