Velkommen til Steinkjer bibliotek - kommunens største kulturinstitusjon, målt i besøk.

Uformell møteplass
Biblioteket er en trivelig og uformell møteplass og en læringsarena for hele befolkningen. Her kan du låne bøker i alle sjangere, lydbøker og filmer, ferske aviser og tidsskrift – helt gratis. Vi byr på gratis wi-fi og fri bruk av publikums-PCer. Vi har Play Station samt en rekke brettspill og sjakk. Du får også tilgang til all verdens aviser og tidsskrifter i papirutgave og digitalt.

Et levende bibliotek
Vi er et levende bibliotek. I mellom 100-250 besøkende i alle aldre er innom Steinkjer bibliotek hver dag. Biblioteket har lesestunder for de minste, høytlesning for skoleklasser, norsktrening for fremmedspråklige, bokprat for voksne og veiledning i bruk av digitale verktøy for seniorer – og mye mer. Biblioteket tilbyr et spennende og variert arrangementsprogram for alle aldergrupper gjennom hele året. I 2. etasje på hovedbiblioteket er det stillesoner der du også finner studieplasser.

Tilgjenglighet 
Vi er et tilgjengelig bibliotek. Vi har gode åpningstider, og lokalet brukes som debattarena, kurssted, lokale ved forhåndsstemming ved valg, og generelt en møteplass for mange av Steinkjers innbyggere; historielag, mållag, kvinneforeninger, politiske parti, pensjonistforeninger, kunstforeninger, miljøorganisasjoner, språkcafe. Møterom er gratis å låne for lokale frivillige lag og foreninger.

Vi er i dag ni ansatte. Biblioteksjef i Steinkjer er Marianne Vanem.

Her finner du informasjon om bibliotekets ansatte

 

Hovedbiblioteket

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer

Tlf: 40 40 23 30
E-post: biblioteket@steinkjer.kommune.no

 

Avdeling Malm

Malm samfunnshus
7790 Malm

Tlf: 982 44 009
E-post: malm.biblioteket@steinkjer.kommune.no

 

Lånereglement
Library regulations
Personvern