Fordelt over tre plan finner du yrende liv i barn- og ungdomsavdelingen i første etasje med gamingsoner, sittegrupper og eget amfi med variert program. I andre etasje finner du rom for fordypning, med møterom, studierom og flere arbeids- og sittesoner. Her er også Folkeverkstedet vårt, en kreativ møteplass for alle aldersgrupper der du kan låne symaskin, 3d-printer og mye mer – helt gratis, selvfølgelig! Øverst er bibliotekets flotte mesanin, passende kalt Utsikten – og her finner du flere studieplasser. Lokalet brukes også til mindre arrangementer. 

Uformell møteplass 
Biblioteket er en trivelig og uformell møteplass og en læringsarena for hele befolkningen. Her kan du låne bøker i alle sjangere, lydbøker og filmer, ferske aviser og tidsskrift – helt gratis. Vi har gratis wi-fi og fri bruk av publikums-PCer. I ungdomsavdelingen kan du spille Play Station, Nintendo switch, brettspill og sjakk. Du får også tilgang til all verdens aviser og tidsskrifter i papirutgave og digitalt. 

Et levende bibliotek 
Vi er et levende bibliotek. Besøkende i alle aldre er innom Steinkjer bibliotek hver dag. Biblioteket har babysang, lesestunder for de minste, høytlesning for skoleklasser, norsktrening for flerspråklige, bokprat for voksne og veiledning i bruk av digitale verktøy for seniorer – og mye mer. Vi har et spennende og variert arrangementsprogram for alle aldersgrupper gjennom hele året. Her kan du komme for å være sammen med andre eller bare være.  

Tilgjengelighet  
Vi har gode åpningstider. Biblioteket er en uavhengig samtale- og debattarena. Lokalene brukes også til kurs og er generelt en møteplass for mange av Steinkjers innbyggere; historielag, mållag, kvinneforeninger, politiske parti, pensjonistforeninger, kunstforeninger, miljøorganisasjoner og språkcafe. Møterommet vårt er gratis å låne for lokale frivillige lag og foreninger.  


Avdeling Malm er avviklet fra fredag 2.februar 2024. Det vil være mulig å levere bøker i innleveringsboks i en tid fremover. 

Velkommen til biblioteket!  


Vi er i dag ni ansatte. Biblioteksjef i Steinkjer er Marianne Vanem.

Her finner du informasjon om bibliotekets ansatte

 

Hovedbiblioteket

Steinkjer Bibliotek
Steinkjer Kulturhus
Jakob Weidemanns gate 1, 7713 Steinkjer

Tlf: 40 40 23 30
E-post: biblioteket@steinkjer.kommune.no

 

 

 

Lånereglement
Library regulations
Personvern