Hver fredag kan du få med deg lunsjbokprat ved Hovedbiblioteket kl. 11.30 - 12.00. Ta med deg matpakka, vi serverer kaffe og te. 

 

 

Bokomslag

Lucia av Bernard Minier, Aschehoug forlag, 2024

I en fjellside utenfor Madrid finner etterforsker Lucia Guerrero sin nærmeste kollega drept og korsfestet, i en scene som ligner et renessansemaleri fra Golgata. Samtidig komme en gruppe kriminologistudenter ved universitetet i Salamanca, Spania, på sporet av en seriemorder som har operert i det skjulte i flere tiår, når de avslører et grusomt mønster på åstedene. Ondskap og terror kobles med kunst og mytologi, med det moderne Spania som bakteppe, i denne nye serien fra Frankrikes største krimforfatter. Konfrontert med sin egen fortid og sin egen største frykt, avdekker Miniers hovedperson Guerrero en sannhet mer skremmende og ufattelig enn både hun og noen andre kunne forestille seg.

Lån boka på biblioteket

 

Bokomslag

Hunden frå Baskerville av Arthur Conan Doyle, Baskerville forlag, 2009 

En mørk skygge hviler over slekten Baskerville. Den blodige forbannelsen har form av en kjempestor, kullsort hund, og i dens spor følger voldsomme og tragiske dødsfall. Sherlock Holmes får i oppgave å redde den siste ætlingen fra forbannelsens klør, en oppgave som fører ham og dr. Watson ut på de ville, tåkete heiene i Dartmoor og som setter detektivens evner på større prøver enn noen gang. "Hunden fra Baskerville" er mange ganger kåret til verdens beste kriminalhistorie, og er den mest populære av alle historiene om den briljante privatdetektiven Sherlock Holmes og hans trofaste venn og biograf dr. John H. Watson. Betegnelse: En mørk skygge hviler over slekten Baskerville. Den blodige forbannelsen har form av en kjempestor, kullsort hund, og i dens spor følger voldsomme og tragiske dødsfall. Sherlock Holmes får i oppgave å redde den siste ætlingen fra forbannelsens klør, en oppgave som fører ham og dr. Watson ut på de ville, tåkete heiene i Dartmoor og som setter detektivens evner på større prøver enn noen gang.

Lån boka på biblioteket

 

 

Bokomslag

Yellowface av Rebecca F. Kuang, Gyldendal forlag, 2024

Athena Liu er en litterær begavelse og yndling. June Hayward har gitt ut en bok for flere år siden, men siden den gang er det full stopp. Hun føler seg fullstendig mislykket sammenlignet med Athena. Da Athena dør i en fryktelig uheldig hendelse, stjeler June hennes upubliserte manus og sender det til sin egen forlegger. Etter hvert som flere og flere begynner å tvile på om det faktisk er June som står bak dette manuset, oppdager hun selv hvor langt hun er villig til å gå for å oppnå det hun mener hun fortjener. Alt som skjer siden, er alle andres feil

Lån boka på biblioteket

 

 

Alle omtalene er utarbeidet av Biblioteksentralen.