Hver første fredag i måneden, kl. 11.30-12.30 er det Lunsjbokprat på biblioteket i Malm. Dalia presenterer et utvalg bøker og spanderer nytrukket kaffe. 

 

Byrået av Eskil Skjeldal, Cappelen Damm, 2023

Byrået av Eskil Skjeldal handler om Olav, som driver et begravelsesbyrå i en liten by i Nord-Norge. Romanen viser mange øvelser i sorg, ikke minst begravelsesagentens egne. Olav er ryddig, redelig, enslig og profesjonell. I møte med sørgende mennesker finnes det to grøfter, reflekterer Olav, og en plass midt mellom disse grøftene ligger den ideelle tilnærmingen. Det samme mener han gjelder menneskenes følelsesliv: I møte med sterke følelser kan du være for varm og for kald. Naboen til Olav, Per, blir borte på sjøen. Båten dukker opp tom, og det går inn på Olav på en måte han ikke er vant til. Når en annen bekjent, Markus, dør av hjertestans altfor tidlig, kommer tårene. Det plager Olav, noe løsner i ham. For å øve seg på å håndtere døden på nye måter, tråkker Olav ned i en oppgravd, gammel grav for å hente ut restene og gjøre klar til en ny kropp. Og når han skal gjøre liket pent og presentabelt kjøper han nye sminkeprodukter som han tester ut på sitt eget ansikt først. 

Lån boka på biblioteket

En håndfull jord av Shabnam Eghbali, iCenas Eghbali forlag , 2022 

Boken er basert på faktiske historiske hendelser i form av en roman om livets opp- og nedturer for en som overlevde det armenske folkemordet begått av osmanske hæren i årene 1915-1923. Tata (farmor) forteller barnebarnet sitt om livet sitt før, under og etter flukten, og om en uforglemmelig kjærlighet til foreldrene sine, barndomshuset og landet sitt som hun ble fratatt. Livets utfordringer hindret aldri Tata i å fortsette å drømme om å kunne holde en håndfull jord fra sitt hjemland. Forfatteren Shabnam Eghbali er født i 1969 og vokste opp i Iran.

Lån boka på biblioteket
 

Sommeren før dagen i mars av Marit Reiersgård, Cappelen Damm, 2023

Hva ville du gjort hvis du var et sted du ikke hadde lov til å være da landet stengte ned i mars i 2020? En dramatisk dag i mars danner rammen for denne fortellingen, om en kvinne som blir tvunget til å ta et nærmest umulig valg. Hun må bestemme seg for om hun skal dra hjem til den kjedelige, men trygge ektemannen Jørgen eller bli værende hos den livsglade kunstneren og elskeren Andreas. Konsekvensene vil bli dramatiske uansett hva hun bestemmer seg for, ikke bare for henne selv, men også for de som står henne nær.