Damaskus.jpg

Damaskus av Iben Albinus, forlaget Gyldendal, 2021

I 2011 har den arabiske våren såvidt begynt, og Sigrid reiser til Damaskus for å møte en skandinavisk telegigant. Når det syriske regimet forsøker å slå ned opprøret på brutalt vis tilbyr den danske etterretningstjenesten et farlig oppdrag til Sigrid, og hun takker ja. Sigrid får et gledelig gjensyn med sin gamle studievenninne, syriske Reem. Det er håpefull stemning for politiske reformer, men ting blir vanskelige når det viser seg at Reem har tette bånd til regjeringen og står på motsatt side i konflikten. Sigrid prøver å gjøre det rette, men hun setter både seg selv og de hun er glad i i livsfare. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

Dama til Rune.jpg

Dama til Rune av Marianne Teie, Cappelen Damm, 2022

Hovedpersonen, som altså er 'dama til Rune', reiser til hytta for å komme vekk fra nettopp Rune. Men det å være alene på hytta trigger alt hun har av minner og savn, og ikke blir hun så alene som hun ønsker heller. Boken er en mørk og desperat fortelling om livskrise og om utfordringene ved å være to. Marianne Teie har tidligere skrevet to diktsamlinger, dette er hennes første roman. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

Ensom er den...jpg

Ensom er den som ikke er nummer én for noen av Vibecke Groth, Liv forlag, 2021

 

Nanna lever det gode liv i en villa på Oslos beste vestkant. Hun er nesten 60, partner i et advokatfirma og bestemor. Men den idylliske tilværelsen rakner fullstendig når ektemannen hennes gjennom 30 år går fra henne for en yngre kvinne. Samtidig som Nanna kjemper for livet for å komme seg på beina igjen opplever en av klientene hennes på jobb et intenst drama som hun blir innblandet i. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

The maid.jpg

The Maid av Nita Prose, Harper Collins Publisher, 2022

25 år gamle Molly Gray er ikke som alle andre. Hun har vanskeligheter med sosiale interaksjoner og misforstår andres hensikter. Inntil nylig har bestemoren hjulpet henne å navigere en verden hun ikke forstår. Men etter at hun døde for noen måneder siden har Molly måttet prøve å tolke alle verdens kompleksiteter på egen hånd. Hun legger alle kreftene sine i jobben som renholdsarbeider på et hotell. Fascinasjonen hennes for å holde ting rent og ordentlig egner seg ypperlig til det, og rommene er alltid perfekte etter at hun er ferdig med dem. Mollys ryddige liv blir snudd på hodet når hun låser seg inn i suiten til den beryktede rikingen Charles Black og finner ham død på senga. Før hun rekker å forstå hva som har skjedd er Molly politiets hovedmistenkte, men uforventede venner dukker opp for å hjelpe henne å finne den ekte morderen før det er for sent. Boken inngår i BS Engelsk Bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS. . - God, leselig skrift . - Engelsk tekst

Lån boka på biblioteket

 

Farvel til Eddy.jpg

Farvel til Eddy Bellegueule av Edouard Louis, Aschehoug, 2015

I romanen "Farvel til Eddy Bellegueule" skriver Edouard Louis sitt eget liv. Boka ble en sensasjon da den kom ut i Frankrike og skapte enorm debatt. Forfatteren, som sier at vi må slutte å romantisere ulykke, var bare 21 år da han debuterte. Han har kjempet hardt og kommet langt. Egentlig er Eddy Bellegueules opprør mot foreldre, fattigdom og en sosial bakgrunn med vold og rasisme, det andre trinnet i denne unge guttens dramatiske liv. For før han klarer å gjøre opprør mot den verden han vokser opp i, er det denne verdenen som står opp mot Eddy. Svært tidlig opplever han både forakt og alvorlig mobbing fra sine egne. Valget er enkelt da muligheten til slutt byr seg. Flukt. Dette er en annerledes klassereise, men det kunne vært historien til så mange andre unge som føler at verdenen de lever i, er altfor trang.

Lån boka på biblioteket