Gode naboer av Mattias Edvardsson, Gyldendal, 2021

"Gode naboer" er en psykologisk spenningsroman om naboskap og den skjøre balansen mellom rett og galt. Paret Micke og Bianca flytter inn i et tilsynelatende perfekt nabolag med sine to barn. Men idyllen begynner å slå sprekker etter hvert som de blir kjent med sine nye naboer. Når det som først ser ut som en tragisk ulykke inntreffer, må Micke vurdere å ta loven i egne hender. Mattias Edvardsson er skribent og lærer, og har med "Gode naboer" utgitt tre romaner. Han fikk sitt gjennombrudd med spenningsromanen "En helt vanlig familie". Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

Bokomslag

Hvis det skulle komme et menneske av Thomas Korsgaard, Bonnier norsk forlag, 2023

 


Hvis det skulle komme et menneske er en sterk roman om fattigdom i utkanten av det danske velferdssamfunnet, om å være barn i en familie som mangler overskudd både av penger og følelser. Og om å være overlatt til seg selv og måtte ta altfor mye ansvar altfor tidlig i livet. Men det er også fortellingen om en oppfinnsom og nysgjerrig gutt med stor skapertrang. En gutt som kommer til å vokse opp og finne sin egen vei, uansett hvilken motgang livet byr på. Og ikke minst å aldri, ALDRI glemme hvor man kommer fra. Korsgaard forteller med svart humor og så sterk empati med personene sine. Thomas Korsgaard er født i 1995, han har utgitt én novellesamling, som han mottok EUs litteraturpris for, og trilogien om Tue, som han blant annet har blitt æret med De Gyldne Laurbær for.

Lån boka på biblioteket

 

Bokomslag

Før kaffen blir kald av Toshikazu Kawaguchi, Cappelen Damm, 2023


Hvis du kunne gå bakover i tid, hvem ville du helst ha møtt? I en liten bakgate i Tokyo ligger det en kafé som har servert nytraktet kaffe i mer enn hundre år. Ifølge en lokal myte kan kafeen by på mer enn kaffe, den gir deg også muligheten til å gå bakover i tid. I løpet av noen sommermåneder blir kafeen oppsøkt av fire forskjellige gjester som ønsker å foreta en slik tidsreise. Men å reise i tid er ikke så enkelt, og det finnes regler man må følge. Det aller viktigste er at man må komme tilbake før kaffen blir kald.

Lån boka på biblioteket

 

Bokomslag

Fri: en oppvekst ved historiens ende av Lea Ypi, Gyldendal, 2023


Elleve år gamle Lea elsker hjemlandet Albania. For henne er sosialismen ensbetydende med trygghet, sikkerhet og en lys fremtid blant likesinnede kamerater. Men en dag på vei hjem fra skolen blir hun skremt av et opptog protesterende studenter. I neste øyeblikk klamrer hun seg gråtende til en halshugget statue av Josef Stalin. I løpet av noen få dager raser hele hennes verden sammen. Foreldrene har løyet for henne og snakket i koder hele livet. Familiebakgrunnen er ikke hva Lea trodde den var. Alt som før var trygt, er brått ukjent og uforståelig. Fri handler om hva som skjedde da Europas siste sosialistiske fyrtårn sluknet: hvordan overgangen fra en sosialistisk stat til et fritt marked førte til korrupsjon, kaos og kriminalitet. Den handler om hva frihet er, og om hva som skjer når et ungt menneske får hele sitt verdigrunnlag, sin identitet og sannhet revet vekk under føttene.

Lån boka på biblioteket

 

Bokomslag

Hjemmets lune rede av Cara Hunter, Cappelen Damm, 2018

Åtte år gamle Daisy var utkledd som en liten tusenfryd da hun forsvant sporløst fra en fest. Men når politiet gransker bildene fra festen, er det ikke Daisy, men et annet lite barn, som løper rundt i blomsterdrakten. Var hun i det hele tatt på festen? Kriminalinspektør Adam Fawles blir satt på saken der ingenting er slik det først ser ut til. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket