forsidebilde

Rare valper - Jenny J. Jacobsen, 2021

Lær å lese med søte, rare dyr!

Noen valper har lilla tunge.
Noen mangler pels.
Andre har masse rynker.
Og noen har dreadlocks.
Felles for dem alle er at de er skikkelig rare - og ganske søte da.

Dette er Løveungen for de som akkurat har lært å lese - og elsker dyr!

 

forsidebilde

Flaut - Kari Stai, 2020

Til små lesestartere i alderen 4 til 7 år. Denne løveungen er bok for de aller ferskeste leserne.
Historien om Jon er en gjenkjennelig og varm historie om å utfordre seg selv.
Jon med sveisen er en hovedperson målgruppa vil kjenne seg igjen i og bli glad i.
Løveunge - Små og fargerike bildebøker med morsomme historier, fortalt med lite tekst, det er kun én setning på hver side. Løveungene er perfekte bøker for de aller ferskeste leserne.

 

forsidebilde

Hvem i havet? - Lise Dragland ; illustrert av Regine Toften Holst, 2020

Gøyale gåter om tullete dyr i havet
Hvem i havet er dyrest?
Gullfisken.

Hvem i havet driver eget meieri?
Sjøkua.

Her har vi virkelig boken som skaper leselyst for de yngste. Helt perfekt for nybegynnerne som liker en klam vits!
Dette er oppfølgeren til suksessen Hvem i skogen?

 

forsidebilde

Monster - Jon Ewo ; illustrert av Bjørn Ousland, 2012

Monster!

Alle som har hatt et digert monster som kjæledyr vil kjenne seg igjen i denne historien! Lille Kristin sliter med sitt monster. Den mener ikke vondt, men har det med å skape problemer. Særlig i parken, der ingen hundepose er stor nok …
Monster! byr på lattervekkende lesetrening for barn i monsteralderen.

Løveunge - Små og fargerike bildebøker med morsomme historier, fortalt med lite tekst, det er kun én setning på hver side. Løveungene er perfekte bøker for de aller ferskeste leserne. 4-7 år.

 

forsidebilde

Norske rovdyr - Martin von Dürenfeldt, 2020

Den norske naturen er full av dyr som spiser andre dyr.
De kalles rovdyr.
Her har vi samlet både store og små rovdyr.
De har spisse tenner og skarpe klør. Hvem skulle trodd at det var så mange spennende dyr i den norske naturen?
Spennende Løveunge for de aller ferskeste leserne.

 

forsidebilde

Fjols - Flu Hartberg, 2013

Fjols elsker hatter! Overalt i leiligheten hans finnes det alle mulige slags hatter, fra hele verden: Cowboyhatter! Kapser! Flosshatter!

En kveld Fjols ligger og skal sove, hører han en skummel lyd som aldri gir seg. Lyden kommer fra etasjen over. Fjols blir redd; han har aldri hørt lyder fra den leiligheten før. Tenk om det er noen som vil stjele alle de flotte hattene hans?

 

forsidebilde

Hvem i skogen? - Lise Dragland ; illustrert av Regine Toften Holst, 2019

I denne boka er det samlet mange morsomme ordspill og gåter om tullete dyr. Et eksempel er: Hvem i skogen får det travelt når det snør? Måke-n. "Løveunge" er en serie hvor det kun er én setning på hver side slik at den egner seg for de aller ferskeste leserne. Gåter for førskolebarn/småskoletrinnet.

 

forsidebilde

Hva er nedi der? - Max Estes, 2016

Noen barn finner et hull i gata. De blir stående å undre seg over hvem som har laget hullet og hva de tror er i hullet. De fabler om alt fra en sjørøverskatt, bjørnehi, et hull til Kina, toppen av en geysir til der alle sokkene forsvinner.

 

forsidebilde

Bertil blir grei - Anna Fiske, 2018

Skjæra Bertil synes selv at han er fantastisk pen, flink og en vidunderlig sanger. Likevel vil ikke den teite katten være sammen med ham. Bertil lurer på om det kan han noe å gjøre med at han sa at katten er teit. Dersom det er mulig må Bertil prøve å bli en enda bedre skjære. Dette er en fortelling om å miste kontakten med virkeligheten, kommunikasjonssvikt og om hybris. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

forsidebilde

Hai! - Henning Røed, 2019

Hvem er den skumleste jegeren i havet? 10 av 10 ganger vil barn svare haien. Her kommer boka om beistet med de skarpe tennene, tilrettelagt for 4 til 7-åringen. Visste du at haier kan lukte blod? Eller at de trenger hjelp til å pusse tennene? Eller at Norges minste hai har egne lykter på magen? Haien er en av naturens mest fascinerende vesener, og de har eksistert siden før dinosaurene. Løveunge - Små og fargerike bildebøker, fortalt med lite tekst. Det er kun én setning på hver side. Løveungene er perfekte bøker for de aller ferskeste leserne.

 

forsidebilde

Bakeren og månen - Ingunn Aamodt ; illustrert av Anne G. Holt, 2014

Bakeren og månen har det til felles at de jobber når alle andre sover. "Løveunge" er en serie hvor teksten er i versaler og det er kun én setning på hver side slik at den egner seg for de aller ferskeste leserne.

 

forsidebilde

Monster under senga - Siri Gjelsvik ; illustrert av Stina Langlo Ørdal, 2017

Det er godt å ha en storesøster som vet hvordan hun skal få bort det skumle monsteret under senga. Hun gjør bare sånn og slik og sånn. Dermed er monsteret borte. Kanskje. 'Løveunge' er en serie hvor det kun er én setning på hver side slik at den egner seg for de aller ferskeste leserne. Fortelling for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

forsidebilde

Ho-ho! - Bjørn F. Rørvik ; illustrert av Eivind Gulliksen, 2021

Lesetrening + ordtrening = latter!
Den beste måten å lære seg å lese er gjennom latter.

Ho-ho! er en løs oppfølger til suksessen Ha-ha! av Bjørn F. Rørvik og Eivind Gulliksen.

Bjørn elsker å tulle med språk og vil bruke det til å lære barn å lese.
Hans tekst sammen med Eivinds uttrykksfulle og gøyale illustrasjoner gjør dette til nok en perfekt bok for lesestarterne.

 

forsidebilde

Mia blir spion - Anneli Klepp ; illustrert av Camilla Billett, 2015

Mia vil leke med Tor, men han svarer at han ikke kan fordi han får besøk. Da Mia spør hvem som kommer på besøk blir han helt rød, og sier ha det. Det Tor ikke vil fortelle Mia er at han får besøk av Anne. Først synes Mia at Tor er rar. Deretter blir hun redd, for tenk om hun mister bestevennen sin.

 

forsidebilde

Verdens beste Tor - Anneli Klepp ; illustrert av Camilla Billett, 2014

Tor liker å lese og leke. Far synes Tor er en pyse. Far tvinger Tor til å klatre, hoppe og bokse. Tor er redd og faller. Til slutt får Tor nok. Og da smeller det!
Noen ganger blir alt katastrofe. Da er det fint å ha verdens beste venn.
Dette er den sjette boka om Mia og Tor. En klok, sår og morsom bok skrevet i et enkelt språk og med masse illustrasjoner -- midt i blinken for barn som kan lese selv.
Inngår i serien Lesestart, Tor og Mia.

 

forsidebilde

Mia er mystisk - Anneli Klepp ; illustrert av Camilla Billett, 2017

Tor har en nyhet. Han vil fortelle den til Mia. Men Mia åpner ikke døren. Ikke for Arad heller. Hva skjer?
I den niende boken i serien om Tor og Mia oppfører Mia seg ganske merkelig. Heldigvis varer det ikke så veldig lenge før hun kommer til seg selv igjen …

 

forsidebilde

Tor med hammeren - Anneli Klepp ; illustrert av Camilla Billett, 2016

Tor og far bygger hytte. Mia lager selskap. Alle vennene skal til Mia.Men hvorfor er ikke Tor invitert?

I den åttende boken om Tor og Mia blir Tor så skuffet at han får torden-sinne i hele kroppen. Så skjer det noe uventet.
Inngår i serien Tor og Mia, LESEBRA.

 

forsidebilde

Heia Tulla - tekst og bilder: Margareta Nordqvist ; [oversatt av Anne Horn], 2012

Endelig skal Pelle får ri på Tulla. Når Pelle rir på Tulla drømmer han seg bort. Han er både cowboy, indianer og ridder. Serien "Dyrevennene" består av lettleste bøker med korte setninger og enkle ord i versaler. Fargeillustrasjonene gjenspeiler budskapet i teksten og gjør det enklere å forstå innholdet. Lettlest for småskole-/mellomtrinnet.

 

forsidebilde

Se, en kanin! - Helena Bross , Kadri Ilves ; ; oversatt av Anne Horn, 2020

En ny bok i serien om Solgata 1, der vi møter Aksel og Omar som er venner og bor i samme hus. Boka har kun store bokstaver og passer for de som er i ferd med å lære seg å lese.

 

forsidebilde

Sparkesykkelen - tekst: Helena Bross ; bilder: Kadri Ilves ; [oversatt av Anne Horn], 2012

Både Aksel og Omar ønsker seg en sparkesykkel. En dag finner de en utenfor blokka. Den kan de låne, og om kvelden må de gjemme den så ingen andre finner den. Men kanskje det er noen som eier den, og som er veldig lei seg nå?

 

forsidebilde

Nye bestevenner - tekst: Helena Bross ; bilder: Kadri Ilves ; [oversatt av Anne Horn], 2009

Aksel og Omar blir venner, og Aksel hjelper Omar med noe som er veldig hemmelig.

 

forsidebilde

Hipp hopp - tekst og bilder: Margareta Nordqvist ; oversatt av Anne Horn, 2020

Ella er på besøk hos kusinene sine sammen med hunden Bella. Alle der er like glade i dyr som det Ella er, men de har ikke dyr selv. De har bestemt seg for å lage seg kjepphester som de kaller for Hipp, Hopp og Heia. Med kjepphestene kan man gjøre alt det man gjør med ekte hester: man kan ri på dem, stelle dem og konkurrere mot hverandre. Ella bestemmer seg for at hun også vil ha sin egen kjepphest. «Dyrevennene» består av lettleste bøker med korte setninger og enkle ord i versaler. Fargeillustrasjonene gjenspeiler budskapet i teksten og gjør det enklere å forstå innholdet. Lettlest for småskole-/mellomtrinnet.

 

forsidebilde

Erik vil bare bade - illustrert av kristoffer Kjølberg ; tekst av Gyldendal norske forlag, 2020

Erik er på stranda. Det er sol og sommer, og han har så lyst til å bade. Men mamma sier at han må vente, og da blir Erik sint. Han kaster en stein, og den treffer noe. «Lesesel» er en serie med korte historier for de ferskeste leserne. Boken har én setning på hver side og passer for de som nettopp har lært seg å lese eller er i ferd med å knekke koden. Lettlest for småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

forsidebilde

Nora faller - illustrert av Anna Fiske ; tekst av Gyldendal norske forlag, 2020

Vi møter Nora og venninnen Iben. De har det gøy med å kaste ball. Men så skjer det! Ballen lander på taket. Kan de få den ned?
Dette er en varm, nær og gjenkjennelig fortelling, presis og kort, men med mye innhold. Med bare én setning på hver side er dette en bok som passer for barn som akkurat har knekt eller holder på å knekke lesekoden.