Sjansen er stor for det nettopp er Kristin skoleklasser og barnehager møter på når de besøker biblioteket. Høytlesning, bokprat om bøker og kontakt med skoler og barnehager er først og fremst 25-åringens oppgave.

Kresne lesere

- Det er ikke bare enkelt å jobbe opp mot unge på et bibliotek. Det er så mye som konkurrerer med boka i dag. Spesielt ungdom er kresne, mye mer kresne enn voksne, og de velger bøker utfra hva de liker å lese. Voksne går mer etter populære bøker og forfattere. Derfor er det min oppgave å prøve å matche unge lånere med den ene boka som trigger lesegleden.

Selv om hun vokste opp ikke langt fra Alf Prøysens skrivestue var det Donald som ga lesegleden i starten. Nå er det bøker i Fantasy-sjangeren det går mest av.

Fantasy-fan

- Jeg er fascinert av ungdomsserien Glasstronen av Sarah Maas. Hun klarer å bygge en alternativ verden, fjern fra verdenen vi lever i, men samtidig virkelig. Og det spiller jo ikke så stor rolle hva du leser, bare du leser. Jeg er overbevist om at lesing er bra, uansett hvem du er. Det bygger ordforrådet og bidrar til at du klarer deg bedre både på skolen og i livet.

I tillegg til formidling blir Kristin å se på Steinkjer biblioteks nystarta Folkeverksted, som er et kreativt verksted for ungdom over 13 år.

- Nå før jul syr vi munnbind med julemotiv og scrapper julekort. Tilbudet er gratis, og det er bare å stikke innom og prøve.