Til tjenester og tilbud

Litteratur og fortelling

For skoler og barnehager

Ønsker dere å besøke biblioteket? Vi tilbyr ulike formidlingsopplegg til både skoler og barnehager.

Småbarnsavdelingen i biblioteket
Foto: Kristin Sundal
Småbarnsavdelingen i biblioteket
Foto: Kristin Sundal
Småbarnsavdelingen i biblioteket
Foto: Kristin Sundal

Barnehager:

Lesestunder til barnehager i Steinkjer

Alle barnehager i Steinkjer er velkomne til lesestunder på biblioteket.

Vårens plan for lesestunder finner du her.
For påmelding, send en epost til kristin.sundal@steinkjer.kommune.no med ønsket dato og tidspunkt.

Besøk

Ta med barna på biblioteket! Kom gjerne innom når som helst, for å se i og låne bøker, spille spill og tegne. Det er ikke nødvendig å gjøre avtale på forhånd.

Skoler:

Klassebesøk på biblioteket

Ønsker skoler et formidlingsopplegg kan dere komme på besøk, men dato og tidspunkt må avtales på forhånd.
Vi kan tilby et opplegg som er tilpasset i forhold til hvilket klassetrinn elevene befinner seg på, og hvilke ønsker den enkelte lærer har i forhold til besøket. Kontakt kristin.sundal@steinkjer.kommune.no for avtale.

Vil dere komme på biblioteket uten formidlingsopplegg, er dere velkommen i bibliotekets åpningstid, men det er ønskelig at dere varsler oss om tidspunkt og hvor mange som kommer per epost til biblioteket@steinkjer.kommune.no.

Vi ber om at lærere minner elevene om å ta med seg lånekort. Elever som ikke allerede har kan få lånekort ved bibliotekbesøk, men da må foresatte registrere barnet som låner før besøket. Ved manglende lånekort vil vi låne ut på lærerens skolekort, dersom lærer godtar dette.

Bokkasser og klassesett

  • Les mer om dette tilbudet under tjenester -> bokkasser og klassesett.

Andre tilbud

  • Lånekort til førstegangslånere (alle barn kan få lånekort fra de starter på skolen. Låneregistrering kan gjøres her. Skjema må fylles ut av foresatte i forkant av besøket.
  • Opplæring i å finne fram på biblioteket.
  • Diverse arrangement - mange arrangement har barn i grunnskolealder som målgruppe. Biblioteket formidler spesielt slike arrangement til skolene.
  • Besøk på skolen. Vi kommer gjerne til skolen for å tipse om bøker, både i klassen og på foreldremøter. Kontakt kristin.sundal@steinkjer.kommune.no for å avtale dette.

Bærekraftsbiblioteket

Bærekraftsbiblioteket består av boklister med aktiviteter til alle 17 bærekraftsmålene, og tilbyr deltakerne en litterær og samtalebasert forståelse av verdens felles arbeidsplan. Listene er tilpasset barn i alderen 6-12 år, og kommer med et undervisningsopplegg som gir barna en litterær tilnærming til temaet bærekraftig utvikling i skolens læreplan. Mer info om opplegget finner du på FNs nettsider. Kontakt biblioteket dersom du ønsker å låne bøker til et slikt opplegg.

Kontakt

Steinkjer kommune
Bygget med Libry Content