Til tjenester og tilbud

Samlingen vår

Bokkasser og klassesett

Barnehager, skoler og institusjoner i Steinkjer kan bestille bokkasser fra biblioteket.

Bokhyller med bøker
Foto: Kristin Sundal
Bokhyller med bøker
Foto: Kristin Sundal
Bokhyller med bøker
Foto: Kristin Sundal

Bokkasser

Bokkasseordningen er et tilbud Steinkjer bibliotek har til skoler, barnehager og noen andre institusjoner i kommunen. Med dette tilbudet kan enkeltlærere og kontaktpersoner ved barnehager og institusjoner bestille bokkasser og få det levert på døra. Man kan enten ønske seg bestemte titler og tema, eller få assorterte bøker til bestemte aldersgrupper. Vi gjør så godt vi kan for å skaffe det som etterspørres og sender kassen på de datoene det er kjøring til din institusjon.

BESTILLING AV BOKKASSER:

Fyll ut skjema for bokkassebestilling.

Bøkene blir bragt/hentet til din skole/barnehage/institusjon syv ganger i året.

HUSK AT DU ALLTID MÅ BESTILLE HENTING FOR AT VI SKAL KOMME INNOM DIN SKOLE/BARNEHAGE OG HENTE BOKKASSEN!

BETINGELSER:

1. Alle som bestiller bokkasser må ha lånekort registrert på skolen/barnehagen/institusjonen og med den ansvarliges navn. Vi oppretter lånekort for de som ikke har.

2. Alt materiale lånes ut for 6 uker om gangen. Utlån av film etter særskilt avtale.

3. Institusjoner som låner bøker videre ut til egne brukere har selv ansvar for å få returnert bøkene før forfallsdato, og før bokkassene blir hentet iht. kjøreplanen.

4. Det er ikke purregebyr på bokkassene. Tapt materiale må erstattes. Krav sendes skolen/barnehagen/institusjonen ved ansvarlig kontaktperson for ordningen. Gjeldende erstatningskrav er kr kr. 318 for barnebøker og kr 520 for voksenbøker.

5. Bøker kan fornyes. Dette gjøres enkelt gjennom Min Side på bibliotekets hjemmesider. Merk deg ditt lånenummer og pinkode. Kan også fås ved å kontakte biblioteket på telefon 40 40 23 30.

Klassesett

Klassesett bestiller du fra fylkesbiblioteket.

Trøndelag fylkesbibliotek har rundt 750 lesesett som kan lånes av alle grunnskoler og videregående skoler i fylket. De har sett på bokmål, nynorsk og engelsk, samt noen faktabøker. Settene varierer i størrelse, men de fleste består av 15 til 30 eksemplarer.

Les mer om tilbudet og bestill her.

Micro:bit-klassesett

Biblioteket har 21 sett med micro:bit som kan lånes ut som klassesett til skoler i Steinkjer. For bestilling, send en epost til kristin.sundal@steinkjer.kommune.no.

HVA ER MICRO:BIT?

Micro:bit (BBC micro:bit) er en datamaskin i lommeformat som man kan programmere, tilpasse og kontrollere for å sette digitale ideer, spill og programmer ut i livet.

Selve datamaskinen er et kretskort på 4x5cm og er veldig enkel å bruke. Den støtter bluetooth, og alt på Micro:bit kan programmeres. Det inkluderer LED-lysene, knapper, input/output, akselerometer, mangetometer og mer. Man kan lage alt fra enkle spill og animasjoner til rullerende historier. Micro:bit kan programmeres til å styre motorer, lys, høyttalere, og spesialtilpassede roboter.

Micro:bit kodes ved hjelp av et visuelt og intuitivt webverktøy på PC og programmet overføres fra til Micro:bit via USB-tilkobling (enkleste løsning). Det er også mulig å bruke nettbrett/mobiltelefon til programmering, med Bluetooth til overføring (kan være ustabilt).

MICROSOFT MAKECODE

Programmeringsverktøyet, prosjektbibliotek, øvelser og tips. Her skrives og testes koden før den lastes opp på en Micro:bit. https://makecode.microbit.org/

SUPER:BIT

Vitensenterforeningen og NRK har laget Super:bit – et Microbit-opplegg for elever i 6. klasse. Dette tilbudet gikk i skoleårene 19/20 og 20/21. På nettsiden finnes oppgaver, informasjon og tips. https://www.vitensenter.no/superbit/

Mer info, øvelser og tips finner du på microbit.org eller på archive.microbit.org/no/ (norsk).

Kontakt

Steinkjer kommune
Bygget med Libry Content