Middelalderens kjøkken

Kokebøker  •  Voksne

Middelalderens kjøkken : oppskrifter og historiene bak dem

Marianne Vedeler

2023

Lån boka

Tilgjengelig som:

Om boka

  • Spise- og drikkeskikker - Norge
  • Matlaging - Norge - Historie - Middelalderen
Hvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.

Utgaver

Kontakt

Steinkjer kommune
Bygget med Libry Content