Tatreez og te

Samtale, debatt og foredrag
For alle

Foredrag og workshop i tradisjonelt palestinsk korstingsbroderi!

nærbilde av hender som broderer
Foto: grimasefoto
nærbilde av hender som broderer
Foto: grimasefoto
nærbilde av hender som broderer
Foto: grimasefoto

Gratis - krever påmelding

Dato

lørdag, 12. oktober

Tid

11:00 - 14:00

Sted

Steinkjer bibliotek - Utsikten

Gå til påmelding

Velkommen til «Tatreez og te» - foredrag og workshop i palestinsk broderi ved Steinkjer bibliotek 12. oktober! Arrangementet er GRATIS og åpent for alle, men krever påmelding. OBS! Begrenset antall plasser.

Tatreez er en gammel broderitradisjon med dype røtter i palestinsk kultur og historie. Det brukes typisk på palestinske folkedrakter og dekorative tekstiler, og hvert område i Palestina har sine egne mønstre. Som følge av fordrivelse, okkupasjon og undertrykkelse har tatreez også blitt et viktig symbol på palestinsk tilhørighet og protest både i Palestina og blant palestinere verden over. Palestinsk broderi står på UNESCOs liste over immateriell kulturarv.

Vi inviterer til en workshop med foredrag om identitet, tilhørighet og motstand og praktisk innføring i tradisjonelt palestinsk korstingsbroderi (tatreez fallahi). Deltakerne på workshopen kan velge mellom ulike motiver de ønsker å brodere. Publikum får også anledning til å se fotoutstillingen «Eyes of Children», et fotoprosjekt for og med palestinske barn i Rashedieh flytningleir i Libanon, som vil være utstilt i tilknytning til arrangementet. Vi serverer palestinsk te med salvie underveis i arrangementet. Har du en palestinsk folkedrakt eller andre klær med tatreez, er dette en kjempefin anledning til å bruke den.

Litt om arrangørene bak konseptet «Tatreez og te»: Samiha Nejmi er palestiner og er oppvokst i Libanon. Hun har siden ungdomstiden engasjert seg for palestinsk kultur og tatreez. Hun har jobbet som tatreezlærer i Beit Atfal Assomoud i Libanon. Det er en humanitær organisasjon som jobber for å bedre levekårene for palestinere i Libanon.

Kristin Sunde er landskapsarkitekt og bodde i Betlehem høsten 2018. Hun jobbet frivillig for Palestine Museum for Natural History og der lærte hun seg tatreez.

Leila Restan er norsk og palestinsk. Hun er samfunnsviter og er interessert i palestinsk historie og kultur. Hun jobber med instagramkontoen @mittpalestina.

Gada Azam er statsviter og aktivist. Hun er tatreez-entusiast og samler på palestinske thobes. Hun jobber også med instagramkontoen @mittpalestina.

«Tatreez og te» har blitt gjennomført flere ganger i Oslo med stor suksess. Navnet er inspirert av instagramkontoen tatreezandtea, som drives av amerikansk-palestinske Wafa Ghnaim.Vi gleder oss til at «Tatreez og te» nå kommer til Trøndelag og ønsker publikum hjertelig velkommen!

Arrangement av ‎Palestinsk-Norsk Forening, Kefakاللجنه الفلسطينية النرويجية، كيفك‎, og Palestinakomiteen Trøndelag

Takk til Minotenk og Sparebank1 SMN for støtte til arrangementet!