Til tjenester og tilbud

Samlingen vår

For flerspråklige

Vi tilbyr litteratur og informasjon på mange språk

En gruppe på språktrening
Foto: Anne Hulbækdal
En gruppe på språktrening
Foto: Anne Hulbækdal
En gruppe på språktrening
Foto: Anne Hulbækdal

Som flerspråklig kan du bruke biblioteket for å:

  • Ta vare på morsmålet ditt
  • Lære norsk språk og kultur
  • Få svar på dine spørsmål
  • Møte andre

På biblioteket kan du få omvisning og informasjon om de tilbudene vi har. Vi gir også veiledning i bruk av data, og i å finne fram på Internett. Avtal gjerne tid på forhånd.

Norsktrening

Norsktrening er et tilbud til deg som kan litt norsk, og som vil bli bedre. På biblioteket har vi norsktrening onsdager kl. 17.00-18.30.

Flerspråklig litteratur

Biblioteket har bøker og annet materiell på ulike språk. Vi bestiller bøker, lydbøker, filmer og musikk, for barn og voksne fra ”Det flerspråklige bibliotek”. Hvilke språk vi bestiller, avhenger av målgruppene. Biblioteket kan også bestilles inn enkelte titler til enkelte lånere.
Les mer om Det flerspråklige bibliotek.

Vi kan tilby bøker på disse språkene

Finner du ikke materiale på ditt språk? Ta kontakt med biblioteket, så kan vi bestille for deg. I tillegg har vi litteratur på engelsk, tysk, fransk og spansk i vår egen samling.

Tilrettelagt litteratur

Biblioteket har tilrettelagt litteratur fra foreningen ”Leser søker bok”. Dette kan være bøker med stor skrift, lettleste bøker eller bøker med enkelt innhold. Du finner mer om dette på Boksøk. Målgruppene kan være voksne og ungdom som har problemer med å lese vanlig litteratur, eller flerspråklige som er i ferd med å lære norsk.

Språkkurs

Steinkjer bibliotek har språkkurs, ordbøker og lettleste bøker som gjør det enklere å lære norsk. Fra biblioteket kan det lånes lisens, for to måneder om gangen, til det nettbaserte språkkurset “Min vei”. Les mer om Min vei.
I tillegg finnes det mange gode ressurser som kan hjelpe med å lære norsk. Her er noen:

Språkressurser på nett

Her er andre ressurser som kan hjelpe deg som er ny i Norge:

Kontakt

Steinkjer kommune
Bygget med Libry Content