Til arrangementer

litt:midt: Krimkveld "Nordisk noir"

Samtale, debatt og foredrag
Voksne

Dette er en kveld ingen krimleser vil gå glipp av. Hele tre bestselgende krimforfattere kommer!

Legg til i kalender
Bilder av forfatterne
Foto: Gunn Anita Sund, Göran Strand og Julie Pike
Bilder av forfatterne
Foto: Gunn Anita Sund, Göran Strand og Julie Pike
Bilder av forfatterne
Foto: Gunn Anita Sund, Göran Strand og Julie Pike

Arrangementet krever billett

Dato

ons 25. september

Tid

18:00 - 19:00

Sted

Avholdes ikke i biblioteketElvesalen, Steinkjer kulturhus

Kjøp billett

Sara Strömberg vokste opp i Västerbotten og Jämtland. Hun jobber som frilansjournalist og forfatter i Östersund, der hun også bor med sin familie. Sveriges nye krimstjerne har på to bøker rukket å både vinne prisen for Årets beste krimdebut for Skygger (2023) og Årets beste krim for Skred (2024).

Hanne Gellein er fra Trondheim, men bor i Østersund. Hun er utdannet sykepleier og debuterte i 2020 med Alle fugler små til strålende kritikker. Debutboken ble stemt fram til finalen i Årets Ulest 2021. Døden skal du lide kom i 2022, en karakterdreven krim om norgeshistoriens verste seriemorder. For denne ble hun nominert til krimprisen Sølvkniven. Aldri være trygg (2024) er Hanne Gelleins tredje krimroman, en intens historie med thrillerens tempo.

Jørgen Brekke bor i Horten, men har bodd mange år i Trondheim. Han debuterte med Nådens omkrets i 2011, som ble hovedbok i to bokklubber og solgt til en rekke land. Han har siden skrevet en rekke krimromaner både for voksne og ungdom, og har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Romanen Menneskets natur, som utkom på norsk i 2013, ble valgt av Kirkus Reviews til en av de ti beste krimutgivelsene i USA i 2017. Til høsten kommer han med ny roman i bestselgerserien om Trondheimsetterforskeren Odd Singsaker.

Strömberg og Gellein møter Brekke til en samtale om det å skrive fra Trøndelag/Jämtland, og om hvordan deres egen bakgrunn har inspirert historiene og etterforskerne vi møter i bøkene.

Boksalg og signering etter arrangementet.

Arrangementet er en del av litt:midt - litteraturfestivalen midt i Steinkjer, midt i Norge

Relatert litteratur

Kontakt

Steinkjer kommune
Bygget med Libry Content