Virusvår. Unge stemmer om en ny virkelighet (2020) 

I denne boka skriver 24 ungdommer mellom 13 og 20 år om hvordan de opplevde våren 2020, da hele landet stengte brått. De drastiske tiltakene under pandemien fikk store konsekvenser for alle, og her forteller ungdommene om hvordan de selv opplevde unntakstilstanden. De uttrykker seg gjennom dikt, kortprosa, noveller, monologer, og scenetekster. De skriver om hjemmeskole, ensomhet, savn, smitteregler, avstand, døgnrytme, klemmer, isolasjon, avlyste fester, nyheter, krise, lyspunkt, framtid, motivasjon, Netflix og mye mer.  

Virusvårunge stemmer om en ny virkelighet.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Amanda Svensson: Et system så storslått at man blendes (2020) 

En natt fødes trillinger på sykehuset i Lund. 25 år senere reiser Sebastian til London, Clara til Påskeøya og Matilda til Berlin. En tragedie har drevet søsknene fra hverandre, men da moren avslører hva som egentlig skjedde den natten de ble født, må de alle se seg selv og sin plass i verden i nytt lys. Roman beskrives som en humoristisk og alvorlig skildring av millenniumsgenerasjonen.  

Et system så storslått at man blendes_svensson.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Jonny Brenna: Håndbok I personlig sikkerhet (2018)    

De færreste vet hvor få og enkle grep som normalt skal til for å ivareta vår personlige sikkerhet. Denne boken gir sentrale og praktiske løsninger innen personlig sikkerhet og selvforsvar. Teknikkene som beskrives er enkle og effektive, og passer for alle kjønn. Denne utgaven er en oppdatert versjon av Håndbok i selvforsvar fra 2012, og inneholder nå et eget kapittel om hvordan man best kan forholde seg i terrorsituasjoner med trusler i form av håndvåpen og kjøretøy. Johnny Brenna er tidligere politispaner og forfatter av flere krimromaner. 

Håndbok i personlig sikkerhet_brenna.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Geir Gulliksen: Se på oss nå (2018) 

To mennesker møtes tilfeldig. De misliker hverandre instinktivt, og likevel kjenner de en uforståelig dragning mot hverandre. Hans Kaasajordet og Olof Evald driver et PR-byrå med oppriktighet som sin fremste vare. Ingunn Sande er helsebyråkrat i toppskiktet. Salomon Olsen er sosialdemokratisk statsministerkanditat. Harriet Aakre er sjef for et smalt filmdistribusjonsfirma. Deres fem liv blir kollektivt snudd på hodet når Hans og Harriet møter hverandre. Romanen tematiserer det å miste seg selv til en annen, og å forsøke å ta seg tilbake til seg selv, med blikk for det morsomme, flaue og inderlige som kan oppstå i slike intense møter mellom mennesker. 

Se på oss nå_gulliksen.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Alle omtalene er utarbeidet av Biblioteksentralen.