Hver første fredag i måneden, kl. 11.30-12.30 er det Lunsjbokprat på biblioteket i Malm. Dalia presenterer et utvalg bøker og spanderer nytrukket kaffe. 

 

Noe av betydning av Marte Magnusdotter Solem, Aschehoug, 2022

Både Sara selv og omgangskretsen tror at hun står foran det store gjennombruddet som filmskaper. Hun har fått priser for kortfilmene sine, men nå skal hun endelig lage sin første kinofilm. Men så får hun ikke støtte til å lage film likevel. Sønnen Brage får tilbud om å bli med skuespillerfaren og hans nye familie til USA. Sara står alene igjen og prøver å holde fast i ambisjoner og morsrollen. Hvem er hun nå, når hun ikke lengre virker som kunstner eller mor? Marte Magnusdotter Solem skriver humoristiske og sårt om hvordan man kan finne ut hvem man er og hva som betyr noe, når alt rundt en rakner. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

Diamantkvelder av Hilde Rød-Larsen, Aschehoug, 2022

Agnete har kontroll over livet sitt. Dagene hennes er faste og rutinemessige, hun er sunn og frisk og hun trives i jobben sin. Hun er gift og har en datter som snart er voksen. Så reiser mannen hennes på jobb i utlandet, og han skal ikke komme hjem før jula. Agnes begynner å miste håret. Hun og datteren er alene i leiligheten, og endelig får Agnes ro til å begynne å sette ord på det kroppen hennes har prøvd å kommunisere. Hun ser tilbake på årene som ung student i London, og reflekterer over hvordan hun har endt opp i en mørk tilværelse uten å forstå det selv. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket
 

Etter oss av Gørhil Gabrielsen, Aschehoug 2022

I en nær fremtid bor en kvinne på 43 år sammen med sin far i et fiskevær nordpå. Her driver de en fabrikk med store utfordringer. Det er knapt fisk i havet, og bygningen er preget av forfall som følge av stadig voldsommere stormer og stigende hav. Brått og uventet gifter faren seg med en tretti år yngre kvinne. Som vitne til hans nytente begjær, uvettige pengebruk og drøm om et nytt liv, følger vi datterens skjebne i en historie med vann på alle kanter. Etter oss er en fortelling der naturen har endret seg, men kreftene som virker i menneskene er de samme gamle.