Hver første fredag i måneden, kl. 11.30-12.30 er det Lunsjbokprat på biblioteket i Malm. Dalia presenterer et utvalg bøker og spanderer nytrukket kaffe. 

 

 

Asta Nørregaard er bare 28 år gammel da hun i 1882 får prestisje-oppdraget med å male altertavlen til nye Gjøvik kirke. Det er første gang en slik bestilling blir gitt til en kvinne. Hun er ikke forberedt på mottagelsen arbeidet hennes skal få. Senere skal Asta Nørregaard vie seg til portretter og kalles nedsettende for «motemalerinne». Hun bor i en ateliererleilighet i Kristiania, vegg i vegg med malerkollega Harriet Backer. De to har fulgt hverandre siden de begynte å male. Mens Harriet Backer opparbeider seg solid anseelse og hylles i sin samtid, blir Asta Nørregaard stående utenfor. Først 72 år gammel har hun sin første store utstilling. Naturstudiets nødvendighet handler om kunstens pris, om ensomhet, sårbarhet og utestegning, men også om kraft og ukuelig vilje. Elin Tinholt (f. 62) er dramatiker og manusforfatter. Hun debuterte som romanforfatter med Søstrene på Stenberg. Naturstudiets nødvendighet er hennes andre roman.

Lån boka på biblioteket

Eva av Torvald Sund, Communicatio forlag, 2021

Haldor er eit tidlegare mobbeoffer som nå er i førtiåra og busett på heimplassen i Purkevika på Innherred. Etter at foreldra gjekk bort bur han aleine på garden. Ein dag dukkar det opp ein bukar som snakkar om hytteutbygging, og ikkje lenge etter kjem den vakre unge Eva til Purkevika. Ho gjer Haldor yr og kjær. Torvald Sund tekner eit bilete av den norske landsbygda der pengar og grådigheit øydeleggar verdiar og tradisjonar. Omtalen er utarbeidd av BS.

Lån boka på biblioteket
 

Pappa har fest av Ingebjørg Liland, Utenfor allfarvei forlag, 2022

"Pappa har fest" er en novellesamling med pageturnereffekt og høy humrefaktor. Med et lett satirisk tilsnitt tematiserer samlinga familierelasjoner og samliv. Den kan også leses som en roman da samtlige noveller i samlinga følger den samme familien. Med et sikkert og direkte språk leverer Ingebjørg Liland en liten perle full av smertepunker, som også skildrer irritasjoner og misnøyen som så ofte kan oppstå i moderne familiekonstellasjoner. Ingebjørg Liland jobber med tekst og performance i flere sjangre; prosa, dramatikk, revy, standup og slampoesi. Hun vant i 2009 pris for beste kortfilmmanus under TIFF i Nordnorsk filmsenters manuskonkurranse, og har vært publisert med noveller i Cappelen Damms debutantantologi, Signaler 2012 og i Nordnorsk Magasin. Hun ble i 2015 norgesmester i poesislam.