Hver første fredag i måneden, kl. 11.30-12.30 er det Lunsjbokprat på biblioteket i Malm. Dalia presenterer et utvalg bøker og spanderer nytrukket kaffe. 

Bokomslag

Dobbeltgjengerne av  Jon Øystein Flink, Kolon forlag, 2023

Verden kan ende når som helst, særlig etter en fuktig bytur. Fire litterater våkner på Nesøya, og i dyp fylleangst opplever de noe som kanskje er begynnelsen på dommedag. Etter denne romanåpningen forteller Dobbeltgjengerne en historie om uoppfylte kjærlighet, barndomstraumer og identitet.

Lån boka på biblioteket

Bokomslag

La alveberget leve av Benedicte Meyer Kroneberg, Bonnier norsk forlag, 2023 

Så lenge hun kan huske har Hildur vært opptatt av å ha kontroll. Hun har gjort alt hun kan for at livet skal være ryddig og forutsigbart for hele familien, men etter å ha mistet mannen sin i en ulykke på hytta, innser hun at tilfeldigheter kan kaste om på alt. Hun vet at noe må endre seg, men ikke hva. Derfor sykmelder hun seg og drar tilbake til hytta for å sørge alene. Det skal imidlertid vise seg vanskelig for Hildur å få være i fred. Familie og venner vil ha henne hjem til Oslo, og blant lokalbefolkningen raser konflikten om Alveberget - en edelløvskog som snart vil bli omgjort til hyttefelt. De siste årene før hun døde, var også moren til Hildur sterkt engasjert i saken, men Hildur har ikke noe ønske om å velge side. En dag hun går tur i skogen, faller hun og slår hodet, og der, liggende på skogbunnen, blir alt plutselig klart. «La Alveberget leve!» er en sterk roman om sorg og miljøkamp, full av menneskelig klokskap og med en forfriskende svart humor.

Lån boka på biblioteket
 

Bokomslag

Alle mot alle av Agnes Ravatn, Samlaget, 2023

Skattkiste frå Noregs satiredronning! Agnes Ravatn er ein av Noregs mest morosame og originale skribentar. Her finn du eit rikt utval av Ravatns vittigaste og skarpaste tekstar gjennom femten år. Vi får bli med Ravatn til konsultasjon hos ein plastikkirurg, til rettleiing i Scientologikyrkja, på bli-ny-dag, og følge henne i jakta på raske pengar etter ein vond baksmell på skatten. Gjennom eit mangfald av emne, om alt frå norsk valkamp og (eiga) pornoavhengigheit til konsentrasjonssvikt og livet på bygda, gir Ravatn oss eit friskt perspektiv på moderne kultur og samfunn. Ravatn har eit observant, underhaldande og kritisk blikk på både politikk og kvardagsliv. Tekstane er tankevekkande og lattervekkande, like sjølvkritiske som samfunnskritiske