Hent meg en ny dag omslag.jpg

Hent meg en ny dag, Jæren forlag 2021

Mille er en ung jente som sliter med å balansere de ulike rollene som student, venn og datter. Hun får et nært vennskap til Amalie som er medpasient på en psykiatrisk behandlingsinstitusjon. Men begge har et sterkt følelsesliv, og balanserer på en hårfin grense mellom å leve og å ville dø. Rakel Lima Fjelltvedt debuterer med denne romanen. Hun studerer til sykepleier, og har selv opplevd psykiatrien fra begge sider, både som pasient og ansatt. Omtalen er utarbeidet av BS.


Lån boka på biblioteket

 

Jeg lyver når jeg må omslag.jpg

Jeg lyver når jeg må, forlaget Oktober 2021
 

En eldre kvinne bryter med takt og tone i jakten på en mann, mens en annen gjør oppgjør mot oppvekstens kristne fryktkultur. Kvinnene i denne novellesamlingen er ulike, men har det til felles at de alle bærer på en rebell innerst inne. Novellene beskriver dynamikken i ulike relasjoner som mellom mødre og tenåringer, mellom mann og kvinne eller kvinner imellom. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

Dement diamant omslag.jpg

Dement diamant, Aschehoug 2021

Tankefeller til besvær. Det skorter ikke på informasjon i dagens samfunn. Men får vi nyttiggjort oss av denne informasjonen på ordentlig, og gjør den oss klokere? Mange vil hevde det motsatte. Vitenskapsjournalist og forfatter Bjørn Vassnes viser hvordan menneskehjerne selv setter opp snubletråder, og hvordan språk, logikk, tall og statistikk som brukes i media, reklame og politikken kan ende opp med å lage «tankefeil» når klima, migrasjon og pandemier er oppe til debatt. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket