Hver første fredag i måneden, kl. 11.30-12.30 er det Lunsjbokprat på biblioteket i Malm. Dalia presenterer et utvalg bøker og spanderer nytrukket kaffe. 

 

Du er min historie av Trine-Lise Rygh, Vigmostad Bjørke, 2022

Du er min historie» skildrer ett år av et ekteskap som gradvis har begynt å falle fra hverandre. Mannen har alltid vært deprimert, og går noen ganger til andre. Kvinnen vet ikke hvor lenge hun orker å være sterk for dem begge. Trine-Lise Rygh vant Språklig samlings litteraturpris for debutromanen «Hundedager.» Dette er hennes andre roman.

Lån boka på biblioteket

Det lille steds forbannelse av Gro Jørstad Nilsen, Cappelen Damm, 2022

I Berlevåg skinner midnattssolen sommeren igjennom, men når solen snur, går det ubønnhørlig mot mørketid. Vi følger Tonje som får jobb på Agnes Hansens nyetablerte astrologitelefon. Sakte, men sikkert vikles Tonje og de andre innbyggerne inn i et psykologisk spill hvor grensen mellom fantasi og virkelighet viskes ut. Agnes Hansen viser seg å være en entreprenør med sans for muligheten som byr seg i kjølvannet av nedleggelsen av fiskemottaket og forandringen som følger. Hun er tidlig ute og kjøper opp eiendom i den fraflytta bygda; doktorboligen, fiskebruket, hotellet og Kjølnes fyr er blant bygningene hun skaffer seg. På Kjølnes fyr har kunstneren Andreas residens, og det går ikke lang tid før han også vikles inn i Berlevågs og Agnes' nett når det skal arrangeres karneval. Det lille steds forbannelse viser oss en verden der ting kanskje ikke er som de ser ut ved første øyekast?

Lån boka på biblioteket
 

Tilfeldig av Yngve Vogt, Spartacus, 2020

Vi er omringet av tilfeldigheter i dagliglivet, for eksempel i værmeldingen, i hverdagslige uhell eller i vinlotteriet på jobben. I denne boken fortelles det om hvorfor så mange misforstår sannsynligheter, om hvor små vinnermulighetene i Lotto egentlig er, og hva som er forskjellen på eksakte og tilsynelatende tilfeldigheter. Forskere forteller om hvorfor kunnskap om tilfeldigheter er avgjørende i felt som forventet levealder, politiske valgdagsmålinger, klimakaos og medisinske diagnoser. Yngve Vogt er forskningsjournalist for bladet Apollon og har tidligere utgitt boken «Mattetriks på null komma niks» (2018). Omtalen er utarbeidet av BS.