Alex Michaelides: Den tause pasienten (2020)

Kunstneren Alicia Berenson har det vanskelig med seg selv, og ektemannen Gabriel er bekymret for henne. De to er lykkelige og forelsket, og Alicia vil berolige ham, så når han foreslår at hun begynner å skrive dagbok godtar hun uten å mukke. Helt til hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord. Psykoterapeuten Theo Faber har nysgjerrig fulgt saken på nyhetene, og når det seks år senere dukker opp en ledig stilling på institusjonen Alicia er innlagt på nøler han ikke med å si opp den gamle jobben sin og prøve å finne ut av mysteriet med den tause morderen. Ingen har noen gang gjort noen fremgang i behandlingen av Alicia, men han er overbevist om at han kan lykkes

Dentausepasienten_michaelides.png

Lån boka på biblioteket

 

Sofia Lundberg: Et spørsmålstegn er et halvt hjerte (2019)

Den fremgangsrike fotografen Elin bor i New York sammen med ektemannen Sam og deres 17 år gamle datter. En dag får hun et brev som bringer frem minner fra fortiden, minner hun har gjort alt for å fortrenge. Brevet er fra Fredrik, barndomsvennen som var Elins livbøye under den tunge oppveksten på den svenske øya Gotland. Det uventede livstegnet fra Fredrik gjør at Elin fylles av skam over det hun en gang gjorde, det som fikk henne til å forlate Gotland og aldri vende tilbake.

Et spørsmålstegn er et halvt hjerte_lundberg.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Bodil Stenseth: Fru Muus' klage (2019)

I denne boken forteller Bodil Stenseth om dramaet i det norske Amerika - om ekteparet Muus'. Høsten 1879 la Oline Muus inn en rettslig klage på hennes ektemann, pastor Bernt Muus - en av de mest prominente skikkelsene i det norsk-amerikanske miljøet. Hun anklaget mannen sin for å ha vanskjøttet både barna og henne i mange år, samt å ha underslått penger som Oline hadde fått med seg fra familien i Norge. Prestekona gikk til sivilt søksmål mot mannen, og ønsket i tillegg rettens medhold i at hun hadde krav på skilsmisse. Det ble en amerikansk rettssak og en parallell kirkerettssak i den norsk lutherske kirken i Holden. Striden var den første store sosietetsskandalen i det norske Amerika, og utgangspunkt for intens debatt om religion, kvinnefrigjøring og integrasjon.

Fru Muus' klage _stenseth.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Ingvild Lothe: Havfruehjerte (2019)

Punktromanen «Havfruehjerte» handler om havet. Om havfruene, om det svarte, dype - men også om all plasten og migrantene som drukner. Fortellingen beveger seg gjennom fire årstider, hvor virkeligheten er både skeiv og skremmende, og relasjonene virker umulige. For i kroppene lever sorgen, men med våren kommer håpet.

Havfruehjerte_lothe.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Gabi Glaichmann: Aurelia (2019)

Etter faren Pavels død, finner Aron Kohn en koffert som inneholder fire fotografier og et gammelt brev. Avsenderen hevder å være Pavels mor. I kofferten finner han også et bokmanus. Fortellingen starter i Bratislava på begynnelsen av 1900-tallet og beveger seg gjennom et herjet Europa og over til krigen og etterkrigstidens USA. Gjennom kvinnen Aurora Mohr, som Aron aldri hørt om, får vi fortalt hele 1900-tallets europeiske historie. 

Aurelia _glaichmann.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Frédéric Gros: Til fots (2019)

Alle som kan gå, kan vandre. Det krever ingen spesiell teknikk, utstyr eller penger. Forfatteren viser i denne boken hvordan det å tenke med føttene har vært praksis fra antikkens filosofer, over Kant, Nietzsche og Kierkegaard til Thoreau og Gandhi. Vandring kan være alt fra spasertur til pilegrimsreise eller protestmarsj. Forfatterens egne daglige gåturer blir utgangspunkt for filosofiske erkjennelser.

Til fots_gros.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Alle omtalene er utarbeidet av Biblioteksentralen.