Kafeen ved verdens ende, Risk 2019

Et møte på en kafé langt ute i ingenmannsland, blir vendepunktet for John, som er konstant stresset. Han har mistet kursen, både i livet og på reisen han er på, og skal egentlig bare ta en kort pause før han fortsetter videre. Det er da han oppdager tre spørsmål på menyen:

Hvorfor er du her?
Frykter du døden?
Er du fornøyd med livet ditt?

Disse spørsmålene kaster John ut på en utrolig indre reise. Den tar han med til både styrerom i reklamens mektige verden, og til kysten av Hawaii. På veien oppdager han en ny måte å se seg selv og livet sitt på, og han skjønner hvor mye man kan lære av en grønn havskilpadde.

JOHN STRELECKY er en bestselgende amerikansk forfatter. Hans debut, Kaféen ved verdens ende, har solgt over 2 millioner eksemplarer, inspirert mennesker på alle kontinenter, og er oversatt til 35 språk. Strelecky har blitt hyllet side om side med Oprah Winfrey og Deepak Chopra, som en av de mest inspirerende tenkerne innenfor lederskap og personlig utvikling. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

En tilfeldig nordmann, Cappelen Damm 2021

Gordon Mo er en anonym byråkrat som har jobbet i Landbruksdepartementet i hele sitt yrkesliv. Han nærmere seg seksti, bor alene og blir knapt sett av kollegaer på jobben. Det ingen vet er at bak hans rolige ytre koker det, og med jevne mellomrom drar Gordon på hotell for å slippe dampen ut. Men da han en dag blir overrasket med kake på jobben i forbindelse med sitt 30 års jubileum, etter å ha blitt oversett i alle år, koker det over for ham. Dagen etter jobber han ikke lengre i Landbruksdepartementet. Hans reise har begynt, i første omgang til en institusjon som skal hjelpe han på beina igjen. Der møter han nattevakten Bare Meg, som skal få en betydelig rolle. Fra nå handler tilværelsen til Gordon om å oppsøke offentlige møter om samfunnsaktuelle temaer, og nå er han ikke lengre rolig og diplomatisk! En tilfeldig nordmann er en satire med både brodd og varme. Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket

 

Leker, Tiden 2021

“Leker" samler bilder, gjenstander og fikse ideer med poetiske metaforer og absurde sammenligninger. Gjennom smått nostalgisk galgenhumor og glemte fabler blir leseren tatt med inn i barndommens verden og får lese mer om gjemsel og blindebukk. Torbjørn Oppedal er utdannet litteratur- og teaterviter, og har tidligere skrevet mange artikler om scenekunst, samt romanen “Papirflygere". Omtalen er utarbeidet av BS.

Lån boka på biblioteket
 

Triumf, Elfantus 2020
Dette er en fortelling om kjærlighet, mot, holdninger og svik. Fra forskjellige menneskers hold får vi se ulike vinklinger, antagelser, og fordømmelser. Tiden vi lever i springer ut av fortiden, uten at vi forstår det fullt og helt. Boken maler et bilde av samfunnet både i etterkrigstiden og slik det er i dag. Knut Meling har gitt ut seks romaner i Norge og en i Nederland. Han har også skrevet for blant annet Morgenbladet, The New York Times, og NRK. Omtalen er utarbeidet av BS.