Ove A. Vanebo: Krisehåndboka (2019)

Boka gir konkrete tips om hva man bør gjøre og ikke gjøre når du, bedriften din, kolleger eller lederen din har gjort eller sagt noe dumt og mediene begynner å ringe for å få kommentarer. Her er hittil ukjente eksempler fra politiske saker. Ove Vanebo er tidligere statssekretær i Justisdepartementet og formann i FpU. Han har lang erfaring i å håndtere små og store mediekriser.

krisehåndboka_vanebo.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Tommy Wieringa: Murat Idrisses død (2020)

De to jentene Thouroya og Ilham drar på ferie til sine forfedres land, Marokko. Når det blir klart for dem hvor strabasiøst det er å være kvinne i disse omgivelsene - selv som turist, men uten anstand - blir møte med fikseren Saleh kjærkomment. For sent oppfatter de at Salehs er menneskesmugler, og for raskt samtykker de til å bruke sin bil som dekke for den unge gutten Murats overfart til Spania. Saleh beroliger jentene med at operasjonen bare vil ta et par timer, men når bilen ruller i land på spansk jord er gutten død. Ferden tilbake til Nederland, gjennom et sommerhett spansk landskap, blir mer og mer marerittaktig. Og desperasjonen øker i takt med intensiteten i lukten fra den døde kroppen. «Murat Idrissis død» er et uhyggelig bilde på hva som for ofte blir konsekvensene for de som drives av drømmen om en bedre tilværelse innenfor Europas høye gjerder. 

Murat Idrissis død_wieringa.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Asbjørn Sandøy: Kokkejævel (2020)

Asbjørn Sandøy har opparbeidet seg en stor følgerskare gjennom bloggen Kokkejævel. Her går han tett på sitt eget liv som kjæreste, far og ujålete kokk i Alta. Han serverer historier fra en vanskelig oppvekst, veien inn i kokkefaget og tapet av to barn. Dette fremstilles med ærlighet og en god dose humor, og innimellom det hele finnes Sandøys utvalgte oppskrifter. 

Kokkejævel _sandøy.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Kari Anne Bye: Eg et før eg kjem (2020)

Dette er ein diktsamling om ei jente som eigentleg har det heilt fint - heilt til ho begynner å treffe menn. Ho lagar seg ein profil på Tinder og møter ein verd av ingeniørar, posering med daud fisk og lange emojirekkjer frå dyre-, plante- og mineralriket. Ho tenkjer at det ikkje kan vere så vanskeleg å finne ein mann ho kan føle nærleik med, det er tross alt mange å velje i. Men korleis kan ein gjere gode val i Tinderverdenen, og korleis kan ein sørge for at ein sjølv blir vald i kortstokken av damer? Når ho begynner å date bryt helvete laus. Kari Anne Bye har bakgrunn frå drama og teater.

Eg et før eg kjem_bye.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Sonja Holterman: Gå med meg (2020)

En kvinne blir funnet død i utkanten av det store russetreffet i Kongeparken. Hun er iført en russedress fra 90- tallet, og på det ene benet er det et hvitt kors. Kriminalreporter Ira Torgrimsson må jobbe raskt før kvinnens morder forsvinner inn i skyggene. Sporene bringer henne til et kristent miljø på Nord-Jæren, og historien om en vennegjeng på 80-tallet, som var sammensveiset i troen, men hvor skam og sosial kontroll også rådet.

Gå med meg_holterman.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Mikael Bergstrand: Ingemar Modigs oppvåkning (2020)

Ingemar Modig er livredd for å ikke våkne før alarmen, da kommer han til å dø. Tvangstanker har tatt over livet hans, men en dag treffer han elleve år gamle Dalia fra Syria. Hun er en djevel på å banne, god i fotball og tar ikke et nei for et nei. De to umake vennene må finne veien sammen forbi vonde minner og kulturkollisjoner. Men den avdankede journalisten Ludvig Nilsson har en slu plan, og snart er den fredelige tilværelsen i Borstafors forbi. En sorgmunter fortelling om ensomhet, vennskap og mot.

Ingemar Modigs oppvåkning_bergstrand.jpg

Lån boka på biblioteket

 

Alle omtalene er utarbeidet av Biblioteksentralen.