Utgangspunktet var at Ellrun Ystad under sitt deltidsstudium, «Kunst og kultur i helse» ved Nord Universitet, ønsket å utforske en metode for nettverksbygging, der styrking av så vel språkferdigheter som sosiale relasjoner var målet.  Det er nå gjennomført tre berikende runder med et lavterskeltilbud innen kultur, på tvers av språk og sosiale barrierer. En ny gruppe forberedes for vårsemesteret.

Kvinnene har vært rekruttert blant deltakere i kommunens Introduksjonsprogram. Opplegget har fulgt konseptet som Ellrun hadde utarbeidet, der sang og musikk er med og skaper en god og avslappet atmosfære. Sammen og individuelt har vi laget bilder og små ting i ulike materialer og teknikker.  Deltakerne har gjennomført 8 samlinger pr gruppe, og vi har treftes på mandager mellom kl. 17.00-18.30.

Vi har søkt at deltakerne skal få kjenne på mestring, velvære og hygge, når de deltar. Flere av dem er mødre som også har hatt med seg barn. Barna har dels vært med på de samme aktivitetene som de voksne og dels hatt sine egne.  

Kvinnenettverk7.jpeg 

Våren 2021 kunne vi dra veksel på et verdifullt samarbeid med Steinkjer videregående skole. To elever fra Helse- og sosialfag, oppfulgt av sine lærere, styrket gruppa med sin deltakelse; sosialt, kreativt og språkmessig. Etter gjennomførte samlinger formidlet de to elvene prosjektet og sine erfaringer med det, gjennom ord og bilder, til sine medelever.

Kvinnenettverkonseptet er basert på at deltakerne etter hvert henter frem egen kompetanse og idérikdom, samt erfaringen med våre samlinger, til å bli en aktiv driver av nettverket. Dette har vi allerede erfart at kan fungere, da to av kvinnene sist høst, Seher og Aleksandra, bar ansvaret for én av samlingene. 

Stor trivselsfaktor og en god stemning har vi i fellesskap klart å skape i disse stundene.

Trøndelag Fylkeskommune har støttet aktiviteten i 2021, gjennom ordningen «Tilskudd til helsefremmende og forebyggende arbeid i Trøndelag», og det søkes om nye midler for inneværende år.

Er du interessert til å være med i nettverksgruppa som starter opp mandag 14. februar, som frivillig eller som deltaker, ta kontakt med Steinkjer bibliotek v/ Anne Hulbækdal på:  tlf: 40402330 eller e-post .