omriss.jpg

Rachel Cusk: Omriss (2018)

En ung forfatter reiser til Hellas for å holde skrivekurs. Underveis møter hun en rekke mennesker som åpner seg for henne og forteller sine historier: forfatteren som beskriver angst og smerte, den aldrende mannen som beretter om båter og havarerte ekteskap og studentene som snakker om ambisjoner og kjærlighet. De har alle noe de angrer på, og noe de lengter etter. Historiene deres danner gradvis et lappeteppe som også danner et portrett av fortelleren selv. Dette er den første av i alt tre frittstående bøker.

Lån boka på biblioteket

 

 

 

Nanna Genoveffas hemmelige liv.jpg

Trevor Zahra: Nanna Genoveffas hemmelige liv (2017)

Den unge på morløse kvinnen Genoveffa har en umettelig, grensen til skamløs, appetitt på livet. Hun velger sine egne veier og skiller seg klart fra de andre og mer føyelige maltesiske kvinnene født på starten av 1900-tallet. Leseren blir med Genoveffa inn i det skjulte rommet på klosterskolen og følger hennes utallige forsøk på å finne den perfekte elsker. Til slutt forelsker hun seg i blikkenslagersønnen Zanzu, men den velstående faren hennes nekter dem å gifte seg. Den opprørske datteren svarer med å rope navnene på farens elskerinner ut fra taket i landsbyen. Trevor Zahra er en av Maltas mestselgende forfattere. Han har vunnet Malta National Book Award hele 18 ganger innenfor ulike kategorier.

Lån boka på biblioteket

 

 

Alle andre .jpg

Sally Rooney: Alle andre (2019)

Connell og Marianne vokser opp i den samme lille byen i Irland, men likheten stopper også der. De tilhører to ulike verdener, og den sterke tiltrekningen mellom skolens kjekkeste gutt og den rike, venneløse jenta må for all del holdes skjult. Når de møtes igjen på Trinity College i Dublin, er rollene byttet om, men tiltrekningen mellom dem er fortsatt like sterk og like komplisert. «Alle andre» er en kjærlighetshistorie om hvordan en person kan endre livet til et annet menneske, om forholdet mellom sex og makt og om hvilke konsekvenser stolthet og usikkerhet kan få for valgene vi tar.

Lån boka på biblioteket

 

 

 

Husbytte .jpgRebecca Fleet: Husbytte (2019)

Etter en vanskelig periode i ekteskapet bestemmer Caroline og Francis seg for at de trenger et avbrekk, en liten ferie for å forsøke å finne tilbake til hverandre. De avtaler å byttelåne småbyleiligheten sin mot et hus i utkanten av London. Kort tid etter at de har installert seg i huset dukker en ung kvinnelig nabo opp. Hun viser seg å være svært innpåsliten. Spenningene mellom Caroline og Francis har ikke blitt mindre, og naboens merkelige oppførsel gjør ikke saken noe bedre. Samtidig oppdaget Caroline små detaljer i huset som peker mot fortiden hennes. Personen de har byttet med synes å vite skremmende mye om henne, til og med hennes største hemmelighet ...

Lån boka på biblioteket

 

 

 

Belle Gunness. Massemordersken fra Selbu .jpg

Hans Melien: Belle Gunness. Massemordersken fra Selbu (1978)

I 1881 emigrerer 22 år gamle Belle Gunness fra skrale kår i Selbu til Chicago USA. 27 år senere er hun en verdenssensasjon av det makabre slaget. Belle fra Selbu regnes som en av de verste kvinnelige seriemorderne i verden. Ingen vet hvor mange hun tok livet av, men over 40 elskere, ektemenn, kvinner og barn er dokumentert. I 1908 brenner hovedhuset på gården hun eier. I ruinene finner politiet fire lik. Var Belle Gunness en av dem – eller greide hun å flykte tilbake til Norge?

Lån boka på biblioteket

 

 

 

 

Tatovøren i Auschwitz.jpg

Heather Morris: Tatovøren i Auschwitz (2018)

Lale Sokolov kommer til fangeleiren Auschwitz Birkenau i 1942. Han har fått jobben som tatovør, og han risser tall inn i huden på de nyankomne fangene. I køen for å bli tatovert står en dag en livredd ung kvinne. Det er kjærlighet ved første blikk. Slik begynner en av de modigste og uforglemmelige historiene fra Holocaust – kjærlighetshistorien om tatovøren i Auschwitz og unge Gita. Heather Morris' roman er basert på en sann historie om det gode som finnes i mennesker, tross umenneskelige omstendigheter.

Lån boka på biblioteket

 

 


Alle omtalene er utarbeidet av Biblioteksentralen.