På Folkeverkstedet finner du symaskiner, vinylkutter, 3D-printer, scrappeutstyr, tegne- og malesaker. Trenger du å reparere, redesigne eller skape noe helt nytt, kan du gjøre det på Folkeverkstedet - helt gratis! Alt er mulig, det er kun fantasien som setter grensene!

Mandager er det Folkeverkstedet for alle, og resten av uken er det Folkeverkstedet Do It Yourself. I tillegg arrangerer vi temakvelder til Folkeverkstedet for ungdom.

FOLKEVERKSTED FOR ALLE (2).jpgFolkeverkstedet for alle

Mandager kl. 16-19 er folkeverkstedet åpent for alle. Det er veiledere til stede som kan vise deg utstyret.

For de som vil sy eller trykke på tøy oppfordrer vi til å ta med stoff/klær. Biblioteket har et lite lager med stoff og tøy, og tar gjerne imot små donasjoner hvis du har noe til overs. NB! Tøyet må være rent og pent. 

På grunn av situasjonen med COVID-19 begrenset med plasser, så her gjelder først til mølla-prinsippet!


FOLKEVERKSTED DIY (4).jpgFolkeverkstedet Do It Yourself

Folkeverkstedet Do It Yourself er åpent for selvbetjening hele bibliotekets åpningstid, så lenge rommet er ledig. Sjekk tilgjengelighet her

For tilgang til utstyret må du skrive under på en kontrakt. Aldersgrense for lån av utstyr er 18 år.
Det er ingen veiledning på Folkeverkstedet DIY og bruk av utstyr skjer på eget ansvar. 

Det er mulig å booke utstyret til bruk når rommet er ledig. Tilgjengelig for booking er 4 symaskiner, 1 overlockmaskin, 1 vinylkutter og 1 3D-printer. Se når rommet er ledig her, og send oss en mail med ønsket tid og type utstyr.

 

Kopi av FOLKEVERKSTED (2).jpgFolkeverkstedet for ungdom

Er du mellom 13 og 19 år og vil være med å sette ditt preg på bibliotektilbudet? 

Biblioteket inviterer til temakvelder på Folkeverkstedet for ungdom. Her kan du selv være med på å bestemme innholdet. Hva er du opptatt av?  
Kom innom og snakk med oss på biblioteket eller ta kontakt på SoMe! 

Følg oss på IG / FB / TikTok @steinkjerbibliotek <3 
 

Bli med som frivillig! 

Ingen frivillige – ingen Folkeverksted. 

Vi trenger flere frivillige som aktivitetsledere. Synes du det er gøy å skape, mekke, fikse lage OG liker å være sammen med mennesker i alle aldre? Bli aktivitetsleder på Folkeverkstedet!
Topp hvis du kjenner noe av utstyret som er tilgjengelig på verkstedet, men dette er ikke et krav. Det du ikke kan fra før vil du få opplæring i.

Tusen takk til dere som stiller opp som aktivitetsledere. Dere er gull verdt!