Videokunsten på Høstutstillingen viser det mangfoldet vi ser innen videokunstfeltet i dag. Det er en stor bredde i uttrykk der dokumentarwhen_i_go_out_i_bleed_magic_stills_5.jpgiske, fiktive og poetiske fortellinger kommer fram side om side. Kunstnerne står med begge beina plantet i vår felles visuelle kultur og vender kameraet mot de sosiale, politiske og estetiske spørsmålene som opptar dem.

Noen vender blikket innover mot det personlige og intime. Andre ser ut mot større samfunnsmessige forhold som blant annet omhandler kjønnsroller, innvandring, makt og historie.

 

Høstutstillingen er en plattform for kunstneriske ytringer uavhengig av politisk ståsted, og er åpen for ung og eksperimentell kunst. Alle kan søke Høstutstillingen, og juryen som velger ut deltakerne består av kunstnere. Årets jury består av Vanna Bowles, Beate Petersen, Sara Christensen, Hanne Friis, Per Kristian Nygård og Thomas Sæverud.
 
 
Statens Kunstutstilling – Høstutstillinga åpnet for første gang i 1882, og har siden tiltrukket seg kunstnere, kritikere og publikum. Høstutstillinga 2015 vises på Kunstnernes Hus 12. september–18. oktober.
gunnar_tre_still_1.jpg
 
Videoprogrammet fra Høstutstillinga kan ses på Steinkjer bibliotek 12. september - 3. oktober.