Vi sparker i gang Bokåret 2019

De fem Innherredsbibliotekene feirer Bokåret 2019 – med avspark lørdag 19. januar. Feiringa av at det er 500 år siden den første trykte boka på norsk vil foregå over hele landet – hele året gjennom! På Innherred starter Bokåret 2019 med bursdagsfest på bibliotekene – og du er invitert!

Steinkjer bibliotek samarbeider altså med biblioteka i Verran, Inderøy, Verdal og Levanger om gjennomføringa av Bokåret 2019. Noen arrangementer er felles, andre kun våre egne. Og sjansen til at du finner noe du har lyst til å se, høre, lære eller oppleve på ett av biblioteka på Innherred dette året er stor.

Norskmissale.jpgBursdagsfeiring

Bokåret 2019 markerer at det 500 år siden den første boka ble trykt på norsk. De eldste norske trykte bøkene er «Missale Nidrosiense» og «Breviarium Nidrosiense», som ble trykket henholdsvis i København og Paris i 1519. Den første er en messebok for Norge. Den andre er en håndbok i liturgiske seremonier for prester. Begge bøkene står på listen over den norske dokumentarven.

Steinkjer bibliotek drar til med ei bursdagsfeiring for både liten og stor, en dag vi feirer boka.

Bok-sti og Hakkebakkeskogen

Programmet for dagen er fyldig og passer de fleste; høytlesning og bokprat, bok-sti – som er en blanding av quiz og rebus -  og verkstedaktiviteter. Vi får også storfint besøk fra sjølveste Hakkebakkeskogen. Denne dagen er det også gratis kaffe, brus og kake på biblioteket.

Detaljene i programmet legges ut på hjemmesiden vår, på Facebooksiden til Steinkjer bibliotek – og på ei nyoppretta Facebookside som alle Innherredsbibliotekene deler. Der vil du finne oversikt over alle arrangementene på alle fem bibliotekene hele Bokåret gjennom.

Arrangementet er selvfølgelig gratis og åpent for alle. Velkommen!

Tips en venn Skriv ut

Sosiale medier

Kontaktinformasjon

Steinkjer Bibliotek
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10, 7725 Steinkjer
Tlf: 74 16 93 60