Kultursektoren er viktig for arbeidsplasser og næringsutvikling i mange lokalsamfunn, og bidrar vesentlig til økonomien i mange europeiske land.  Gjennom utveksling av erfaringer og nettverksbygging kan norske og europeiske kulturaktører øke egen kompetanse og skape nye verdier i nærmiljøet.

utstilling.JPGEt utvalg

Med norsk støtte kan også kulturaktører i Europa realisere prosjekter, ofte i samarbeid med en norsk partner. EØS-midlene gir partene en unik mulighet til å delta i europeisk samarbeid.

Utstillingen viser et lite utvalg av EØS-samarbeidene som finnes.

Hva går EØS-midlene til?

EØS-midlene er Norges bidrag til å redusere sosiale og økonomiske forskjeller i Europa. Samtidig styrker EØS-midlene kontakten og samarbeidet mellom Norge og de 16 mottakerlandene. Frem til 2016 er det satt av 1,79 milliarder euro til ulike programmer og prosjekter. Midlene går til sektorer som er viktige for utviklingen i mottakerlandene, og hvor det samtidig er potensial og interesse for samarbeid med Norge.

Utstillinga er laga av Riksantikvaren og Kulturrådet. Du finner den i galleriet på biblioteket – eller du kan se den her: http://www.menneskerogmuligheter.no/#info-section