Steinkjer kommune og Nord-Trøndelag Fylkeskommune er stolte over å ha fått den nederlandske utstillingen om Anne Frank til fylket. Det er takket være et initiativ fra en elev ved Steinkjer videregående skole, Silje Emilie Soltvedt Rygg.Hun deltok i "Kvitt eller dobbelt" med temaet og har etter dette knyttet kontakter til Stavanger, som har de norske rettighetene til utstillingen.

Nå har vi gleden av å vise utstillingen på Biblioteket på Dampsaga kulturhus. Utstillingen åpnes 2. mars og skal stå til 26. mars. Vi ønsker at flest mulig skoleklasser i både grunnskolen og videregående skole benytter denne sjansen og besøker utstillinga. Utstillinga vil være åpen for alle i bibliotekets åpningstid.

Utstillingen tar publikum med på en reise gjennom livet til Anne Frank. Det er en historie med mye smerte, men også en historie om håp. Anne Franks dagbok har sin aktualitet også i dag. Fremdeles må mange mennesker tåle diskriminering og overgrep på bakgrunn av kulturelle, etniske, religiøse og politiske forskjeller. Internasjonalt hus i Stavanger håper at utstillingen skal bidra til å bygge broer mellom mennesker med ulik bakgrunn.