Velkommen til bokbad med forfatter av "Med hjertet utenpå drakta", Jo Kristian Kvernland, og tidligere sportsredaktør Otto Ulseth. Bli med på en spennende tidsreise gjennom idrettshistorien tirsdag 19. januar klokka 18. Gratis inngang og påmelding.

Boka «Med hjertet utenpå drakta» er nesten 700 sider fylt med idrettsglede og veldokumentert lokalhistorie fra Beitsstad. Forfatter Jo Kristan Kvernland har skrevet historien om store idrettsbragder, glemte helter, morsomme anekdoter, uforglemmelige fotballkamper og hverdagslige idrettssysler – og samtidig følger vi samfunnsutviklingen i Beitstad de siste 150 år.Jo Kristian.JPG

- Jeg har funnet ut at det opp gjennom årene har vært hele 23 idrettslag i Beitstad. I tillegg har flere ungdomslag bedrevet idrett. Det er nok ikke mange som har hørt om Fotballaget Kvik fra Dalbygda, gutteidrettslaget Fart, idrettslaget Sparta eller Jaadaarens fotballklub. Eller for den saks skyld Beitstad tennisklubb, forteller forfatteren. 

Fotballens framvekst på Innherred er veldokumentert i boka. Blant annet har Kvernland funnet fram til den første fotballklubben på Innherred - og det er ny kunnskap for de fleste. 

- Tidligere trodde man at Pneumatic, forløperen til Levanger fotballklubb, var Nord-Trøndelags første fotballklubb. Men ett år tidligere ble Stenkjær Turnforenings Football-Klub stiftet. Den første kampen mellom turnforeningens fotballklubb og Trondhjems kavallerikorps fotballklubb er med i boka.

Nå har du sjansen til å bli med på en fascinerende og spennende tidsreise gjennom idrettshistorien
Kontakt Steinkjer bibliotek for påmelding. Du kan også ringe oss på mob. 404 02 330.

På grunn av smittevern er det begrenset antall plasser. Gratis inngang.